Deze rooftopbar stijgt boven Amsterdam uit

Eindelijk. Niet de standaardkreet ‘Amsterdam is een rooftopbar rijker’, maar dat eindresultaat dan toch ‘meh’ is. Nu hebben we er écht eentje op een hoog niveau. Een rooftopbar die door het leven gaat als the bar above Amsterdam. 

LuminAir: Amsterdam te boven

Naam van het beestje LuminAir. Ook al is de bar gevestigd op het Hilton en kun je direct zien als je het Centraal Station uitstapt, hier ben je echt weg van de stad. Weg van wietlucht. Weg van duizenden koppen waar je overheen moet lopen. Gewoonweg even bóven Amsterdam je top-notch cocktails en matching bites bestellen in een interieurcocktail van licht en lucht.

, <strong>Deze rooftopbar</strong> stijgt boven Amsterdam uit

In de wolken

Alles wat Amsterdam Amsterdam maakt, energie, muziek, kunst en kleur, komt hier samen, terwijl je ook daadwerkelijk op de stad kijkt. Om dat unicum te benadrukken weerspiegelt het interieur dat gevoel. Aan het plafond hangen wolkvorminge installaties die met de kleuren van de luchten buiten mee veranderen. Evenals de lichtprojecties die door de hele bar te vinden zijn. Combineer dat met uitgesproken kleuren, designmeubels en grote ramen van vloer tot plafond, en je hebt een bar die boven Amsterdam uit stijgt.

, <strong>Deze rooftopbar</strong> stijgt boven Amsterdam uit

Signature cocktails & matching bites 

Ín dat buitengewone interieur krijg je van LuminAir signature cocktails en matching bites voor je neus. De cocktailkaart is geïnspireerd op lumen, de intensiteit van licht. Aan het begin van het spectrum staat de Clear Blue Sky op de kaart. Een laagalcoholische, frisse en bloemige cocktail, gemaakt met onder andere Lillet Blanc, crème de violette en kamillekombucha. Aan de andere kant van de kaart vind je de Match Flame. Een sterke, warme cocktail met onder andere gebrande appel en met peer geïnfuseerde rye whiskey. Daartussenin vind je cocktails die tussen de twee uitersten bewegen.

Naast je cocktail krijg je bar bites als oesters en sushi, maar ook rendang, softshellkrab en karaage (gefrituurde) bloemkool. Allen met een LuminAir-twist, natuurlijk. Dat resulteert in goed uitgebalanceerd menu met vega en vegan, maar ook de juiste porties vis en vlees.