Hoe fit is de Jeep Cherokee?

Mudmasters, met de fitgirls. Herinner je het je nog? Wij wel. Maar tijdens Mudmasters lieten we niet alleen de fitgirls door de modder kruipen. Jeep, de hoofdsponsor van Mudmasters, vond het wel een goed idee om ons een Jeep te laten testen. Dat vonden wij uiteraard geen slecht idee.

Spaceshuttle van buiten

In eerste instantie lijkt het er inderdaad op dat de nieuwe Jeep Cherokee op missie naar de ruimte gaat. De Cherokee ziet er vrij futuristisch uit. Qua ruimte is de Cherokee een slag kleiner dan zijn broertje “Grand Cherokee”. Voor ons vieren, met heel veel bagage, was het een prima rit naar Biddinghuizen. Van buiten is de Jeep nog groter. De fitgirls pastten er allemaal makkelijk op. Hij trekt dus ook vrouwen aan. Cherokee’s moeder uit de jaren 70 zal trots op ‘m zijn.

Spaceshuttle van binnen

Wat als eerste opvalt is dat de Jeep Cherokee ontzettend veel knopjes op het stuur heeft. Dat vind ik persoonlijk niet het aller relaxte. Verder genieten we wel van het grote panorama dak, het draadloos opladen van onze iPhone en alle andere toeters en bellen. Ook de verkoelende stoelventilatie zorgde voor een ongekende sensatie.

Niet renegade

Helaas is de Cherokee niet astronomisch snel, maar wat verwacht je van een Jeep? Inderdaad, dat hij overal over- en doorheen gaat. Wij testten de nieuwe 2.2 liter diesel, met 200PK en 9-traps automaat. Gelukkig bestaat er geen 9 versnellingshandbak. Ik moet zeggen, hij rijdt erg lekker. De 9-bak schakelt heerlijk door en in de sport stand trekt de Cherokee nog iets langer door. Ook off-road laat de Jeep je niet staan, maar de Jeep is niet heel Renegade, of bedoelen we Wrangler? Deze Cherokee is een perfecte auto om een beetje van alles mee te doen. Heerlijk op de snelweg, in de bossen en in de modder. De Cherokee is met de adaptive cruise control ook heerlijk op de 80 km/h weg van Tilburg naar Den Bosch. Groot voordeel; wij reden er gemiddeld 1 op 15 mee.

Kopen

Voor ongeveer €60k staat deze 2.2 liter diesel voor jouw deur. Toch iets te gortig? Dan heb je het instapmodel voor ongeveer €45k. Het is een mooie concurrent van de Land Rover Discovery Sport of Range Rover Evoque. Mijn voorkeur gaat uit naar een andere Jeep, namelijk de Grand Cherokee of de Wrangler. Over smaak valt niet te twisten.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS