How to wear sokken: NIET!

Het word steeds warmer, je hebt het andere mannen al zien doen. Dit is het moment om het ook eens te proberen… Stijlvol over straat zonder sokken. Tijdens de zomerse temperaturen geldt er dit jaar namelijk één vuistregel: draag zo min mogelijk lagen kleren. Weg met die sokken dus! Maar sokloos over straat gaan is toch nog niet zo makkelijk als dat het eruit ziet. Waarom? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je al jouw sokken weg gooit. Met blote voeten in je schoenen gaat namelijk vaak gepaard met stinkpoten én schoenen…

Dé zomertrend van 2015: geen sokken!

Cuffing, geen sokken - Manify

Voordat je een avond uit gaat, denk dan goed na over de gelegenheid van de avond. Voor een zakenuitje wil je toch netjes voor de dag komen. Je sokken thuis laten is meer voor causal gelegenheden.
Zowel nette schoenen als sneakers kan je zonder sokken dragen.

Tips:

  • Zorg voor schone voeten. Misschien voor de hand liggend, maar wanneer je met blote voeten rond loopt, en zo je schoenen ingaat, worden je binnenkant van je schoenen vies.
  • Gebruik een anti-transparant spray. Jup, voor je voeten. Dit zorgt ervoor dat ze minder zweten, maar dat is logisch.
  • Laat je schoenen rusten. Wanneer je een dag je favoriete loafers hebt gedragen, is het verstandig om de volgende dag deze niet weer aan te doen. Zo kunnen je schoenen luchten.
  • Check het weer en baseer daarop of je sokken aandoet of niet. Je wilt namelijk niet rondlopen met een ijzig koud briesje op je enkels.


ESSENTIALS