Geen baarden meer in 2016

Goed nieuws voor degene die zo hard hun best deden, maar helaas na een jaar nog niet verder zijn gekomen dan schamele stoppeltjes – waar trouwens niks mis mee is – het is gedaan met de baardentrend.

Geen baarden meer in 2016

Producenten van scheermesjes doen radiKAAL vreugdedansjes. Hoewel het laten staan van de baard bij veel mannen niet het gevolg is van klakkeloos het volgen van trends, zeggen de experts toch nu echt duidelijk dat het einde van de baard in zicht is.

”Mensen voorspellen het einde van de baard al sinds 2013″, vertelt Withey in een interview met de Britse krant The Times UK. “Elke keer opnieuw zaten ze ernaast en de baard is afgelopen tijd sterker dan ooit in het straatbeeld vertegenwoordigd.” Maarrr … dit keer komt de trend van de baard écht tot zijn eind, waarschuwt de Britse historicus. Volgens historicus Alun Withey is het in 2016 officieel gedaan is met de baardenpret. De ‘piek baard’ is geweest. Een driejarig onderzoek van deze beste Meneer Withey (heeft u niks beters te doen?) naar de culturele baardgeschiedenis en historische patronen, voorspelt in 2016 een straatbeeld met errug weinig tot geen baarden.

Rights: Cilichili

Dat de baard ‘ok, doei’ zegt, is mede te wijten aan een nieuwe subcultuur. We hebben het over het fenomeen Yuccies, die vooral in de Verenigde Staten in groten getale aanwezig zijn.

Yuccie

De Yuccie of voluit de Young Urban Creative is het culturele nageslacht van yuppies en hipsters. Ze willen zo succesvol zijn als de yuppies en zo creatief als de hipsters. Deze Yuccie houdt meer van een gladde look en ook dit zorgt voor het einde van de baard. De laatste Golden Globes zouden hier een goede indicatie van zijn, waar de scheermesjes overuren hadden gedraaid.

Een trend of niet – van mij mag die best nog wel even blijven. Wat jij?

Rights: CilichiliESSENTIALS