Fitgirl Friday: Yanita Yancheva

Ladies

Nederland zit vol met prachtige dames, dat weten we inmiddels wel. En je was er waarschijnlijk ook al van op de hoogte dat buiten onze landgrenzen ook genoeg moois te vinden is. Vandaar dat we vandaag weer even een uitstapje naar het buitenland. Naar Bulgarije, want daar woont Yanita. En daar zijn we dus een beetje verliefd op vandaag.

Interview met Yanita Yancheva

Deze 29-jarig fitness model is geboren in Varna, Bulgarije. Natuurlijk is zo fit als wat, maar daarnaast heeft ze ook een goed stel hersenen. “Ik heb een Master in Accounting en momenteel ben ik aan het afstuderen op het gebied van rechten. Ik heb een half jaar op een advocatenkantoor gewerkt en daarnaast was fitnessen een hobby van me. Nadat ik naar Sofia verhuist was, ontmoette ik een van Bulgarije’s meest geroemde fotograaf Lubo Sergeey. Ik begon deel te nemen in veel van zijn projecten, een flink aantal daarvan wonnen zelfs vele prestigieuze prijzen. Dit zorgde ervoor dat ik realiseerde dat ik potentieel had in de fitness-wereld. Ik begon te harder te trainen en raakte erin geïnteresseerd om  om andere te helpen met beter te leren trainen. Na verloop van tijd ging ik meer en meer mensen te helpen en besloot ik het ook online op te pakken. Al snel daarna nodigde Lazar Angelov me uit om samen een video te schieten. Daarna rolde de aanbiedingen binnen en ben ik me gaan richten op ‘fitness modeling’.”

Je hebt aardig wat volgers, zou je jezelf als beroemd beschouwen in Bulgarije?
“Ik heb aan twee seizoen van ‘Bulgaria’s Survivor Series’ meegedaan. De eerste show was in 2008, genaamd ‘Survivor Panama’ en de afgelopen keer was vorig jaar: ‘Seasoned vs. Rookies in Cambodia’. Ik heb daar aardig wat publiciteit door opgedaan en op de lijst ‘Most Influential Bulgarians’, sta ik derde achter Lazar Angelov en tennisser Grigor Dimitrov. Dus mwa, best wel haha.”

Hoe blijf je gemotiveerd?
“Ik raak vooral gemotiveerd door mijn persoonlijke successen. Ik hou er enorm van om doelen te stellen en ze te behalen. Ik volg andere atleten en merken waarmee ik samenwerk op de voet. Ik ben erg blij dat ik mensen gevonden heb die me kunnen helpen de positiviteit voort te zetten!”

Hoe was het moment dat je fitness boven ‘de wet’ verkoos?
“Ik wilde altijd een advocate worden, maar de modellenwereld en rechten zijn erg veeleisend, plus ze liggen vrij ver uit elkaar qua lifestyle. Ik heb lang getwijfeld welke kant ik op wilde gaan, maar sta nog altijd achter mijn keuze.”

Aangezien je nauw samenwerkt met Body Engineers, ben je vaak in Nederland te vinden. Wat vind je nou echt tof aan de Nederlanders ;-)?
“Ja, klopt ik vond het echt tof dat ik Amsterdam al meerdere keren heb kunnen bezoeken. De mooie straatjes, kanalen en de Dam zijn echt prachtig. Het leven lijkt zo kalm en de mensen zijn zo positief, maar misschien komt dat ook door de legale wiet, haha. Bij de FIBo in Cologne waren we met het hele team van Body Engineers. Ik kan eerlijk zeggen dat die elf dagen onvergetelijk waren!”

Wat zijn jouw sterkste eigenschappen?
“Ik zeg altijd dat mijn beste eigenschap mijn lach is. Niet per se mijn gezichtsuitdrukking, maar meer mijn uitstraling. Die is eerlijk en open, positief.”

Onze doelgroep zijn mannen, heb je nog tips voor hun om fit te blijven?
“Ik heb aardig wat mannen getraind en ben heel trots op de resultaten. Mijn tip is toch wel ‘rekken’. Het is super belangrijk om je spieren zo flexibel mogelijk te houden, zo kun je mooiere resultaten boeken met krachttraining. Oh en vergeet nooit minimaal één ‘leg-day’ in te lassen per week. Een mooie bilpartij is voor mannen minstens zo belangrijk als voor vrouwen. De meeste dames diggen dat wel ;-)!”

En wat dig jij dan? Wat vind je aantrekkelijk en juist absoluut niet in een man?
“Ik vind mooie ogen heel aantrekkelijk en wat ik echt haat is mannen met een arrogant en onbeleefd karakter.”

Heb je nog mooie plannen voor de nabije toekomst?
“Ik werk met geweldige mensen om me heen, dus ben heel blij dat ik werk en plezier kan combieren. Momenteel ben ik bezig met pakken voor een trip naar Thailand! Verder ben ik druk bezig met het opzetten van een eigen productlijn, maar dat hou ik verder nog geheim. Hou mijn site in de gaten om up to date te blijven!”

tags:
Total
0
Share