Fitgirl Friday: Marit Kloosterboer

Vorige week vrijdag beet – fijne Tweede Kerstdag trouwens – Bobbi Kruijsen het spits af; ze was de allereerste Manify Fitgirl. Haar opvolger stond al in de rij en dat is niemand minder dan de Friesche Marit Kloosterboer! Ze is 24 jaar oud en verknocht aan sporten en gezond eten. Een vrouw die goed voor zichzelf zorgt, daar houden wij wel van! Daarom, met ingang van vorige week, elke week een interview met een mooie Nederlandse fitte meid op Fitgirl Friday. En dan nu weer terug naar onze Marit:

Marit Kloosterboer

Al een dikke 7.500 mensen volgen Marit op Instagram en dat is niet voor niks. Ze post dagelijks foto’s van heerlijke Healthy Meals en natuurlijk van haar fitte lichaam inclusief mooie koppie. In ieder geval reden genoeg om haar eens te contacten voor een interview!

5Fitgirl Friday - Marit Kloosterboer - ManifyMarit, Marit, Who the fuck is Marit?

Marit kan je overal vinden ter wereld, want buiten sporten en gezond eten reist Marit de hele wereld af. Ik ben inmiddels in Australië, Azië en Afrika geweest. Ik vond de landen prachtig, maar ook het gevoel van reizen is heerlijk en super verslavend. Ik kan nu al niet wachten tot ik weer weg kan, maar ik zal eerst mijn studie af moeten maken.” Ze studeert Maatschappelijk werk en dienstverlening in Groningen, maar is met d’r 24 jaartjes bijna afgestudeerd! Verder, helaas boys, heeft ze ook een heel lief vriendje (naar eigen zeggen) en werkt ze in een koffiebarretje.

Het is duidelijk dat je ambities sporten en gezond eten zijn. Waar komt die gedrevenheid vandaan?

“Ik kom uit een sportieve familie en sport daarom ook al mijn hele leven. Heb altijd geschaatst in Thialf tot ongeveer 3 jaar geleden. Ik richtte me liever op het studentenleven, ondanks dat ik er altijd erg veel plezier in had. Die zomer merkte ik dat ik toch niet kon eten wat ik wilde en kwam ik wat kilo’s aan. Ik besloot op mijn eten te gaan letten en verving het schaatsen met hardlopen. Zo kwam, naast dat ik altijd al zo’n 5 keer per week sportte, pas de passie voor gezond eten. Eerst veel hardgelopen, maar in combinatie met te weinig inname viel ik daardoor te veel af en was ik ongezond dun. Gelukkig zag ik dit zelf in en ben ik begonnen met krachttraining, gepaard met eten, veel eten. Door al deze dingen heb ik mijn lichaam erg goed leren kennen wat eten en sporten betreft en ik vind het leuk om dit te delen met mensen en om hiermee anderen te inspireren & motiveren.”

Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?

Elke maandagochtend staat onze Marit paraat in de sportschool. “Dat motiveert me voor de rest van de week.” Daarnaast is ze nog zo’n 3 à 4 keer per week te vinden in de sportschool en natuurlijk het hardlopen. “Ik train sowieso twee keer per week mijn benen en billen. Per periode heb ik een beetje een andere favoriete oefening. Nu is dat een legpress met één been. De volgende dag voel je je billen echt zo hard branden! En daar houd ik van.”

Fitgirl Friday - Marit Kloosterboer - Manify4

Nou ben ik wel erg benieuwd naar waar je het meest trots op bent van je hele lichaam.

Billen! Ik heb altijd geschaatst dus had altijd wel billen, maar die waren twee jaar geleden helemaal verdwenen. Ik train er nu erg hard voor en ben blij dat ze weer terug gekomen zijn.”

Heb je een speciaal nummertje die je door een zware oefening helpt?

John Mayer de gelukkige die Marits oren mag verblijden tijdens een zware oefening. “Ik luister eigenlijk altijd langzame muziek, het liefst die live liedjes van John Mayer. Vind ik heerlijk om te luisteren, zelfs tijdens mijn work out.” En als je even niet zo gemotiveerd bent? “Tien minuutjes heel hard zuchten & kreunen en dan toch gaan. Daarna rondlopen in de sportschool alsof ik een heel zwaar leven heb, thuis komen en douchen. En dan voel ik me herboren en toch weer gemotiveerd voor de volgende work out!”

Naast sporten ben je ook druk met heel gezond te eten en recepten te bedenken. Wat vind je nou echt lekker dan?

“Ik drink heel veel groene smoothies, die vind ik erg lekker. Spinazie is mijn favoriete ingrediënt. Verder maak ik ook gebruik van superfoods, zoals gojibessen en lijnzaad” Speciaal voor ons heeft Marit ook een lekker recept samengesteld, die zie je van de week wel verschijnen!

Ok, je Instagram zat helemaal vol met lekkere gezonde gerechten. Maar als je moest kiezen: gezond eten of sporten?

“Sporten!!! Daar krijg ik pas echt energie van. Gezond eten vind ik erg leuk, maar ik hou ook van ongezond eten en doe dat ook best wel veel. Nou ja, niet per se ongezond, maar ik geniet van alle feestjes en gezelligheid om me heen en zal me niet zo snel druk maken om ongezond voedsel.”

Is je vriend net zo gemotiveerd?

“Ja, hij is heel gemotiveerd, maar het heeft voor hem een lagere prioriteit. Maar ik vind het ook wel heel fijn dat hij er wat minder mee bezig is. Dan ben ik er soms ook wat relaxter in.”

Jajajajaaa.. Maar heb je ook nog slechte eigenschappen?

“Als iets me niet zint is dat heel duidelijk te merken. Of als iets anders gaat dan ik wilde/had verwacht dan zijn de poppen aan het dansen. Een verschrikkelijk eigenschap, maar ik kan me er maar niet overheen zetten.”

Oh dan let ik op m’n woorden. Uhhh… laatste vraagje dan maar: Waar kunnen we Marit vinden op een gemiddelde zaterdagavond?

“Niet in de sportschool in ieder geval! Vaak spendeer ik de zaterdagavond met mijn vriend. We gaan er dan vaak op uit, naar de bios, 4Fitgirl Friday - Marit Kloosterboer - Manifyergens wat eten of we bezoeken vrienden of familie.” 

Ok Marit, bedankt dat je even langs kwam op Tweede Kerstdag! 😉

“Alles voor Manify!”

Bedankt. Doei.

“Doei!”

Doeg… Marit..

Fit with Marit

Ben jij na dit interview nou ook helemaal verliefd op Marit Kloosterboer, geen paniek! She’ll be back. Binnenkort posten we een recept van d’r, die ze speciaal voor Manify in elkaar heeft geflanst. Én je kan haar gewoon volgen op haar eigen blog: Fit With Marit!ESSENTIALS