The Drone Racing League: De sport van de toekomst

Wat nou, UEFA Champions league? Racen met drones, dat is pas echt een sport van deze tijd! Drones worden al lang niet meer alleen gebruikt voor het maken van foto’s en video’s. Drone racen is een nieuwe tak van sport, die steeds geliefder wordt. Er worden nu zelfs custom drones ontwikkeld, speciaal om mee te racen.

Quadcopter drones

Vandaag kondigde The Drone Racing League het eerste officiële race seizoen voor drones aan. Een competitie waarin wordt gestreden om de titel: DRL Champion. Er zijn verschillende race tracks gefabriceerd op unieke plekken over de hele wereld zoals; het Miami Dolphins stadion, metrotunnels en een verlaten winkelcentrum in Los Angeles. Racen door een 3D omgeving, zo gaan de parcours niet alleen van links naar recht maar, ook van boven naar beneden. De competitie bestaat uit zes races, per race kunnen de piloten punten verdienen. De piloot die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft verzameld mag zichzelf de DRL Champion noemen.

Virtual reality

De piloten racen met behulp van virtual reality brillen. Zo lijkt het net alsof ze zelf in de drone zitten en hem besturen. Men vliegt met quadcopter drones door drie-dimensionale gangen met snelheden die kunnen oplopen tot 120 kilometer per uur. Zo denderen de drones door scherpe bochten en over smalle rechten stukken. Spectaculaire duels waarin een kleine stuurfout al fataal kan zijn. Zo spatten er regelmatig drones in duizend stukken tegen de muur kapot. Racen met drones; de sport van de toekomst. Mark my words!

Source :

DRLESSENTIALS