Een ode aan de favoriete auto van Steve McQueen: de Mustang Bullit

Steve McQueen is een wandelend stijlicoon waar menig mens wat van kan leren. Hij reed in 1968 dan ook graag rond in een Mustang Bullit op de filmset van de gelijknamige film. Die auto is ook nog steeds een van Mustangs favorieten en daarom komen ze nu met een mechanische liefdesbrief.

De Mustang Bullit 2019

Het is een klassieke Amerikaanse bak waar qua design weinig aan hoeft te veranderen. De muscle car is namelijk de belichaming van Amerikaanse vrijheid en mannelijkheid. Toch heeft de Mustang Bullit 2019 een flink modern tintje gekregen. Hij past daardoor wel beter in de hedendaagse tijdgeest en is haast futuristisch. De wagen is dan ook geïnspireerd op de Mustang GT en heeft de originele Dark Highland Green lak. Doe daar nog accenten van chroom of diepzwart bij en je hebt een sexy auto waar elke vrouw naar omkijkt. En man natuurlijk ook.

Mustang BullitDe Specs

Het uiterlijk is natuurlijk niet het enige wat hedendaags is gemaakt. Zo vind je onder de motorkap een 5.0-liter V8-motor met 481 pk en 570 Nm trekkracht. Dat is ongeveer vijftien pk meer dan de normale Mustang GT. Je kunt er dus vanuit gaan dat het gevoel en het geluid helemaal Mustang is. Daarnaast komt de Bullit standaard voorzien van een Premium & Performance Package. Klinkt lekker! In combinatie met een Open Air Induction System, sportuitlaatsysteem en spruitstuk van de Shelby GT350 krijg je zo de nodige extra pk’s. Reken dan ook op een topsnelheid van 261 km/u en heel wat rijplezier. Voordat je wegrijd krijg je nog wat zoete nostalgie in je bakkes vanwege de witte ronde pookknop. Verrek, die zat ook in het origneel!

Total
1
Share