De BMW XM met supermodel-vibes

CREDITS: BMW

Is de ‘gewone’ BMW XM een tandje te ‘gewoon’? No worries, gooi er een Naomi Campbell-sausje overheen en je bent er. Dat bewees de BMW XM Mystique Allure op het Cannes Film Festival.

Hier werd de one-off XM live gepresenteerd onder leiding van *tromgeroffel* mevrouw Campbell zelf. Supriseeeee.

BMW XM Mystique Allure

Hiermee laat het merk zien dat ze hun ongekende M-power wat glitter & glamour kan geven. De BMW XM Mystique Allure is geïnspireerd op het Britse supermodel en staat bol van high fashion-details en de vierwieler ademt extravagantie. Alleen de kleur zegt al genoeg: deeply saturated ultramarine shade, de favoriet van Naomi Campbell. Tel daar de matte finish bij op, en je begrijpt het plaatje.

BMW XM Mystique Allure
Foto: BMW

Voor alles is een eerste keer

Het is voor BMW de eerste keer dat ze een auto ontplooien met behulp van materiaal uit de high fashion-wereld. Eens moet de eerste keer, toch? Naomi kan het in ieder geval bekoren: ‘Ik voel me zeer vereerd dat ik de inspiratie heb mogen aandragen voor hun allereerste high-fashion showauto, die in elk opzicht een uniek meesterwerk is.’

Snappen we, want in alles zie je de kernbegrippen expressief, avant-garde, haute couture en luxueus terug. De XM is visueel rijkelijk gevuld en viel zelfs in Cannes op door haar extraverte esthetiek. Net zoals het baasje.

Making an entrance

Over een entree maken gesproken… Het uiterlijk van de BMW XM Mystique Allure wordt aangevuld met een akoestisch karakter waar je u tegen zegt. In de XM ligt een op maat gemaakte versie van BMW IconicSounds Electric: onderdeel van de collab tussen BMW Group Sound Design en filmmuziekcomponist Hans Zimmer. Voor de XM is zelfs met hem een unieke soundtrack ontwikkeld. Elke tik op het gaspedaal gaat gepaard met een meeslepend geluid dat alleen meneer Zimmer kan ontwikkelen.

Als je het doet, doe het dan goed, moet BMW gedacht hebben. Check hieronder de beelden van de BMW XM Mystique Allure, en hier alle info over one-off-meesterwerk.

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…