LEGO bouwt een werkende 1:1 versie van de Bugatti Chiron

CREDITS: LEGO

Wanneer je dacht dat jij vroeger de master van LEGO bouwwerken was, heb je het goed mis. De speelgoedsteentjesmaker LEGO is namelijk een stap verder gegaan. Het team heeft een levensgrote Bugatti Chiron gebouwd dat op eigen kracht (!) rijdt.

De LEGO versie van de Bugatti Chiron

Het Deense bouwblokjes bedrijf heeft de LEGO Bugatti Chiron met een schaal van 1:8 een kleine upgrade gegeven. Deze ‘kleine’ versie was al erg indrukwekkend. Het bouwpakket bestaat namelijk uit  3.599 blokjes is 56 cm lang, 25 cm breed en 14 cm hoog. Er is een werkende W16 aan boord, versnellingsbak en schakelflippers achter het stuur. Je zou denken dat het bijna niet gekker kan. Toch?

Blijkbaar wel!

Levensgrote versie

LEGO heeft de LEGO Technic Bugatti Chiron officieel onthuld op 30 augustus, voorafgaand aan de Italiaanse Formule 1 Grand Prix in Monza, Italië. Een op eigen kracht rijdende LEGO auto in live size, was voor het bedrijf de zwaarst denkbare test. Maar het is ze gelukt! Het LEGO kunstwerk heeft het team van 16 man zo’n 14.000 uur werk gekost. Zonder gebruik van lijm en met gebruik van ongeveer één miljoen Lego Technic-bouwstenen heeft het team het voor elkaar gekregen om een rijdende levensgrote Bugatti Chiron te bouwen. Minimaal e

en applausje waard.

De motor

De motor van de LEGO auto was de grootste uitdaging, deze is namelijk compleet aangedreven door 2.304 LEGO Powerfunctie-motoren die gezamenlijk ongeveer 5,3 pk en 92 Nm produceren. Dat 1494,7 pk en 1508 Nm minder dan het origineel, maar toch!

Ook heeft de auto een werkende achterspoiler en een werkende snelheidsmeter. Aan werkelijk alles is gedacht! Uiteindelijk heeft de LEGO auto met een topsnelheid van bijna 20km/u gereden.

Chapeau!

Total
1
Share