Deze Bugatti is nu de duurste onder-de-hamer-auto ooit

CREDITS: RM Sotheby's 

Parijs is weer een record rijker. Op een autoveiling is met de hamer geslagen voor een brute Bugatti Chiron Profilée. Niet voor zomaar een bedrag… Nee, voor maar liefst €9.792.500 euro, exclusief ruim €2 miljoen aan belastingen, is er een akkoord met de koper. Daarmee is het de duurste auto ooit geveild.

Bugatti Chiron Profilée: de duurste auto ooit geveild

De toekomst is elektrisch, maar Bugatti doet daar nog even niet aan mee. Om nóg een schepje bovenop de standaardmodellen te doen kwamen de Fransen met de Profilée op de proppen. Een nog bruter monster dan bruter monster dan de Chiron Noire of Cientodieci. De Profilée wordt gezien als dé ideale combi van behendigheid, prestatie en elegantie. Uiteindelijk kwamen er ook maar 500 op de markt en, wat veel zegt, werden de eerste 200 stuks verkocht voordat de eerste Chiron Profilée het atelier in Molsheim had verlaten.

Bugatti Chiron Profilée
Foto: RM Sotheby’s

Abnormale cijfers

De nieuwe eigenaar heeft een de eerste en enige ‘pre-series’ van de Chiron Profilée bemachtigd. In de hypercar ligt de iconische W16-motor met vier turbo’s die goed is voor 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. Door een nóg beter ontwikkelde aerodynamica is de Profilée 30 km/u sneller dan de Pur Sport. Waar de Pur Sport maximaal 350 km/u haalt (matig, zeg), is de Chiron Profilée elektrisch gelimiteerd op 380 km/h.

Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt slechts 2,3 seconden van je leven. Geef je gas van 0 naar 300 km/u, dan kost dit je slechts 12,3 seconden. En een tankbeurt, natuurlijk… Want dat-ie allesbehalve zuinig is, moge duidelijk zijn.

Bugatti Chiron Profilée
Foto: RM Sotheby’s

Looks van de Bugatti Chiron Profilée

Mocht je de Bugatti Chiron Profilée ooit tegenkomen, zul je ‘m zien in de kleur Argent Atlantique. Uniek, want deze is nog nooit eerder getoond op een Chiron. Daarnaast heeft de Profilée bredere lichtinlaten, een vernieuwde frontsplitter, een grotere grille en een ververste bumper. Het exterieur is tot in de puntjes afgewerkt met aluminium gepolijste accenten. Ín de hypercar vind je 2.665 handgeweven lederen strips op het middenconsole, dashboard, deurpanelen en achterwandinleg. Alleen dat geeft de Chiron Profilée al een koninklijke status.

Wat denk jij? Is-ie zó veel geld waard? Check de looks hier:

Foto’s: RM Sotheby’s