Een Bugatti Chiron leasen? Dit kost het per maand

CREDITS: Bigstock

Voor negen van de tien mensen past hun droomauto niet helemaal in hun budget. Het is helaas dan ook niet voor iedere geluksvogel weggelegd. Maar, er zijn altijd alternatieven. Zo ook met de Bugatti Chiron. De Amerikaanse YouTuber DragTimes zocht namelijk uit hoeveel het kost om het Bugatti exemplaar te leasen.

Zoveel kost het om een Bugatti Chiron te leasen

Voor een bescheiden bedrag van vier miljoen euro is ‘ie van jou, de Bugatti Chiron. Een prijskaartje dat voor veel liefhebbers helaas toch net te hoog is. Maar, we denken graag in oplossingen. Daarom is leasen van een Bugatti een goed alternatief en we pluizen vandaag uit hoeveel dat ongeveer zou kosten.

bugatti leasen
Foto: Bigstock

YouTuber

De YouTuber DragTimes kwam tot de ontdekking dat het leasen van een Bugatti ook een optie is. In een video op zijn kanaal vertelt hij hoeveel het grapje zal gaan kosten. Het exemplaar in kwestie is ongeveer een jaar oud en heeft 1235 mijl gereden. Omgerekend is dit iets minder dan 2000 kilometer.

Prijskaartje

Om het prijskaartje op te kunnen maken zetten we eerst even de feiten op een rij. De nieuwprijs van de Bugatti was 3,5 miljoen dollar. Omgerekend is dit ruim 3 miljoen euro. Echter was het model niet compleet nieuw meer en daarom mocht er twee ton van de nieuwprijs af. Omdat het in dit geval ging om het leasen van een Bugatti, moest de man een aanbetaling doen. Een optie was bijvoorbeeld dat hij zijn Ferrari F8 Tributo in zou ruilen ter waarde van omgerekend 300.000 euro.

Vervolgens kon het leasecontract 24 of 36 maanden duren. In het geval van een contract van 24 maanden betaalt hij omgerekend ruim 56.000 euro per maand. Bij 36 maanden leasen betaalt hij omgerekend per maand ruim 44.000 euro. Ook zat er helaas nog een kilometerbeperking van 2500 mijl per jaar bij. Dit is ruim 4000 kilometer.

Als dan de hele rekensom wordt gedaan, kom je bij het leasen bij het langere contract van een Bugatti Chiron Sport voor twee jaar uit op een bescheiden bedrag van 1,9 miljoen dollar. Omgerekend is dit ongeveer ruim 1,6 miljoen euro. Past dit dan toevallig wél in je budget?

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…