Dit is de nieuwe 8 miljoen kostende auto van Cristiano Ronaldo

CREDITS: Newsroom Bugatti

Siiiiii! Onze Portugese voetbalgod heeft weer een nieuw speeltje op de kop getikt. CR7 heeft zijn wagenpark maar weer eens een flinke upgrade gegeven. Het is algemeen bekend dat hij fan is van supercars. Zo is op zijn Instagram te zien dat er onder andere een Ferrari 599 GTO en een Lamborghini Aventador LP700-4 in zijn garage staan. Maar goed, Cristiano was wel weer toe aan iets nieuws. Dus heeft hij zichzelf – volgens Italiaanse media – getrakteerd op een Bugatti Centodieci. Een zéér snelle jongen die zo’n €8 miljoen schoon aan de haak kost.

Dit is de nieuwe auto van Cristiano Ronaldo

In totaal komen er maar tien Centodieci’s op de markt. Tja, als je alleen al door middel van Insta al €44,5 miljoen per jaar opstrijkt wil je wel iets speciaals natuurlijk. En speciaal is ‘ie, de Bugatti Centodieci. De supercar is een hommage aan de EB110 uit de jaren ’90. In die tijd gooide Bugatti met EB110 hoge ogen om weer naar de top van de autowereld te klimmen.

Stephan Winkelmann, CEO, over de Bugatti Centodieci: “We zijn trots op onze lange Bugatti-geschiedenis, waar de EB110 een groot deel van uitmaakt. Daarom vieren we een herinterpretatie van dit buitengewone voertuig met de Centodieci – Italiaans voor honderdtien.”

, Dit is de nieuwe 8 miljoen kostende auto van Cristiano Ronaldo
Foto: Bugatti

Cristiano met 380 km/u op de A2 tussen Lissabon en de Algarve

In de Centodieci ligt een brute 8,0-liter W16-motor, die ook in de Chiron ligt. De zestiencilinder zorgt voor een extreem aantal pk’s: 1600. Daarmee behaalt de nieuwe wagen van CR7 bizarre cijfers. Hij knalt van 0 naar 100 km/h in 2,4 seconden én heeft een topsnelheid van 380 km/u. Daar is Cristiano wel even zoet mee als hij een rondje gaat vertoeven.

CR7 hoest het bedrag wel even op

De Bugatti Centodieci is de op drie na duurste auto van de wereld. Maar dat is voor Ronaldo geen enkel probleem. Hij pakt per jaar sowieso al €31 miljoen netto bij zijn club Juve. Door andere inkomsten – zoals Insta en sponsoren – loopt zijn totale inkomen op tot €98 miljoen per jaar. Dan kan deze Centodieci er ook wel af, toch?

Check ook: Wat kost het onderhoud van een Bugatti?

Foto’s: Bugatti

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…