Bugatti Chiron Noire zijn gelimiteerde zwarte pareltjes

CREDITS: Bugatti

Eerder dit jaar kwam Bugatti met de La Voiture Noire, waar ze ook nog meer in de prijzen vielen. En ze weten wel vaker opmerkelijke auto’s te bouwen, zo reden ze eerder dit jaar meer dan 300 mijl per uur. En nu hebben ze weer iets nieuws waarvoor menig autoliefhebber zijn nek 360 graden zou draaien. Dit zijn de Bugatti Chiron Noire Sportive en de Chiron Noire Élégance!

Bugatti Chiron Noire gaat full-carbon

Als je als autofabrikant een van de meest spraakmakend productieauto’s bouwt, dan is het niet raar dat er allerlei aanvragen komen om een one of a kind uitvoering te bouwen van een toch al zeldzame auto. Na de La Voiture Noire was het even stil, maar bij Bugatti hebben ze weer iets nieuws bedacht, de Chiron Noire Sportive en de Bugatti Chiron Noire Élégance. Beiden volledig in koolstofvezel uitgevoerd. Nu loopt het water vast al in je mond, het wordt nog beter!

Volledig koolstofvezel

Chiron Noire Sportive en de Bugatti Chiron Noire Élégance zullen beiden worden uitgevoerd in koolstofvezel, maar ze hebben een wezenlijk andere afwerking. Zo zal de Bugatti Chiron Noire Élégance glimmend worden afgewerkt. Zo zijn ook de C-stijl en de buitenspiegels afgewerkt met gepolijst aluminium. En is het Bugatti logo gemaakt van zilver. Het hele geheel wordt op nieuwe velgen gezet, met daarachter zwarte remklauwen om de bolide ook weer tot stilstand te brengen. Ook het interieur is volledig zwart uitgevoerd met zwart leer en zwarte accenten.

Bugatti Chiron Noire
Foto: Bugatti

Matzwart

De Chiron Noire Sportive zal worden afgewerkt met volledig naakte koolstofvezel, met een matte afwerking. Dus ben je niet zo van de glimmende vingerafdrukmagneten, dan is dit iets voor jou! Op deze uitvoering zul je weinig glimmende accenten zien, het interieur wordt namelijk ook helemaal mat afgewerkt.

Beide modellen zijn omgebouwde Chiron Sports, dus mocht je er één besteld hebben, dan kun je ze even een belletje geven dat je toch een andere uitvoering wilt. Het prijskaartje van je telefoontje: €100.000. Maar dan heb je wel één van de twintig die er gemaakt gaan worden door Bugatti. Koop je hem helemaal vanaf scratch? Dan tik je er ongeveer €3 miljoen voor af. Inderdaad; €3.000.000,00

Bugatti Chiron Noire
Foto: Bugatti