De Bugatti Chiron komt pas volgend jaar uit, maar is nu al in het wild gespot

De Bugatti Chiron is een van de redenen dat we ontzettend veel zin in 2017 hebben. De opvolger van de iconische Veyron zal volgend jaar op de markt komen en dan is de shit aan. Als we Bugatti mogen geloven in ieder geval. Een 8.0L W16 motor met 4 turbochargers moet gaan zorgen voor 1500 paardjes en 1600 Nm. Geloof ons, daar schijt Chuck Norris nog van in z’n broek.

bugatti-veyron

Bugatti Chiron

Wat veel supercars gemeen hebben is dat ze niet heel erg stijlvol zijn, met de Veyron de afgelopen 11 jaar als opperhoofd. Maar de Chiron is een absoluut plaatje. Al vraag ik me af of we er over 10 jaar ook nog zo over denken? Maar gaat het om stijl? Nope, het gaat om spieren. En snelheid! De makers beloven een topsnelheid dat de 400 km/h grens ruim overschrijdt. In de ‘World Premiere’ introductievideo van de Bugatti Chiron zie je het naaldje zelfs richting de 450 km/h gaan. De meeste media roepen dat hij begrenst is op 420 km/h. Wij noemen het: motherfucking snel!

https://youtu.be/RdGVz104b3E

In het wild

In Londen moest een gloednieuwe Chiron in een truck geladen worden en moest daarvoor even het openbaar in. Gehaaide journalisten en autofanaten kregen hier al snel lucht van en waren in groten getale aanwezig. Het is tof om de Chiron in het wild te zien, maar heel leip doen ze er niet mee. Uiterst voorzichtig zelfs. Niet gek, want het apparaatje moet 4,2 miljoen euro gaan kosten, ex. BTW.

Opties

Voor een kwart miljoen is de volledige body van ‘exposed carbon’. Mocht je krap bij kas zitten, neem dan alleen spiegelkappen van carbon fiber à 8k. Gun je billen een pleziertje en gaan voor comfortstoelen. Prijs: 25.000 pietermannen. Wil je je jong voelen en wat geld overhouden, ga voor sportstoelen voor €15.000. We hebben gevraagd wat een drie-cd wisselaar kost, maar helaas is deze optie niet mogelijk. Prima, dan kijken we even verder

Bugatti Chiron4

Bugatti Chiron2

Total
0
Share