Deze onbewuste acties kunnen slecht zijn voor je imago

Natuurlijk is er helemaal niks mis met jouw imago. Je weet allang wat jouw stijl is en hoe je die tentoonstelt aan de wereld. Alleen hebben we het in dit artikel over de onbewuste acties waar je wat minder snel bij stil staat..

Mensen letten namelijk helemaal niet zoveel op jouw uiterlijk als je denkt. Ze zijn veel meer bezig met andere dingen. Zichzelf bijvoorbeeld. Maar ze letten ook op de subtiele acties of interacties die je uitvoert. Quora stelde haar lezers de vraag: “Wat zijn de meest kleine dingen die veel zeggen over de persoonlijkheid van iemand?” En de antwoorden stroomden binnen…

Onbewuste acties

Laten we beginnen met het uitleggen van het spotlight effect. Dat is het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt. Tinfoil hat alert. Mensen denken al snel dat anderen op ze letten en een mening over ze hebben. Maar dat is gedeeltelijk waar, mensen letten namelijk niet zozeer op het uiterlijk. Wat ze vooral bijblijft zijn jouw onbewuste acties. Daarnaast zijn mensen veel meer bezig met zichzelf dan met een ander. Ze bekijken de wereld vanuit hun eigen perspectief en dat is waar we het nu over hebben. Leer je even mee?

Onbewuste actieOp tijd komen

De een is er beter in dan de ander, maar één ding is zeker: iedereen heeft een hekel aan mensen die te laat komen. Doe je dit te vaak? Dan vinden mensen je ongeïnteresseerd of een aandachttrekker. Natuurlijk zijn er gelegenheden waarbij het chill is als je fashionably late bent. Bepaal dit dus goed van te voren als je je nog even om draait in bed. Je kan als vuistregel nemen dat zakelijke en formele gelegenheden vereisen dat je stipt op tijd komt. En onthoud daarnaast dat je er geen vrienden mee maakt als je vaak te laat komt. En het is overigens ook irritant als je altijd te vroeg bent. Time management, mate 😉

Je handdruk

Deze is voor de hand liggend. Mensen beoordelen je op een actie waar je vaak niet eens bij stil staat. Maar een handdruk zegt veel over jouw persoonlijkheid volgens dit onderzoek. Toch heeft het wel degelijk effect op een eerste indruk. Nou zijn juist dat vaak momenten waar je niet bij stil staat. Een handdruk is zo gedaan toch? Als je een stevige handdruk weet te geven mét oogcontact.. Dan ben je helemaal het mannetje.

Onbewuste actiesTelefoonverslaving

Je kent het wel. Je staat op een station of te wachten in een rij. Onbewuste pak je de telefoon erbij. Je gaat een beetje zitten scrollen of je sociale media checken en vergeet je omgeving. Klinkt onschuldig toch? Het wordt in dit onderzoek echter gelinkt met emotionele instabiliteit. Je kijkt op je telefoon uit verveling en omdat je jezelf een emotionele opkikker wilt geven. Niet heel gek, want niemand houdt van wachten toch? Maar die telefoonverslaving valt anderen dus ook op. Het is op sommige momenten beter om je urges te onderdrukken. Wees de gentleman!

Hoe je rijdt

Het zal je misschien niet vaak overkomen, maar soms zit je met vreemden in de auto. En jouw rijstijl komt dan onder de loep te liggen. Maar ook bijvoorbeeld bij tegenliggers. Je gedrag in het verkeer is namelijk een reflectie van jouw persoonlijkheid. Volgens dit onderzoek zijn mannen vaak degene die gevaarlijk en agressief rijgedrag vertonen. Daarentegen zijn vrouwen weer vaak neurotischer en twijfelachtig. Maar ook hoe je reageert op andere bestuurders heeft effect op jouw imago. Dus wil je indruk maken? Be nice! Rijdt zelfverzekerd en win het vertrouwen van elke bijrijder.

Onbewuste actieHoe (on)opvallend je loopt

Je houding naar mensen toe en of je oogcontact maakt is de key tot succes. Oogcontact is nou eenmaal een ding waar mensen op letten. Maar ook hoe je loopt draagt hier aan bij. Als je veel naar de grond kijkt terwijl je schouders losjes hangen, kom je niet heel positief over. Het straalt alles behalve iets goeds uit en je gaat je er vermoeid en verlegen van voelen. Het is veel beter om met een rechte rug rond te lopen en rond te kijken. Dan kom je zelfverzekerd over en ga je je ook zo voelen.

Je handschrift

We schrijven in het digitale tijdperk niet zo veel meer met de hand. In de toekomst bestaan de meeste handschriften waarschijnlijk uit blokletters en smiley’s. Maar of je nu in je agenda schrijft of een old fashioned liefdesbrief, het zegt iets over jou. Professioneel grafoloog Kathi McKnight zegt dat het zelfs je persoonlijkheid reflecteert. Grote letters tonen aan dat je erg op andere mensen gericht bent en kleine letters maken je een introvert. Schrijf je schuin naar rechts, dan ben je vriendelijk en sentimenteel. Strak en recht betekent dat je pragmatisch bent en schuin naar links staat voor zelfreflectie. Het belangrijkste blijft echter of je handschrift leesbaar is. En mocht dat niet zo zijn, dan misschien toch maar die liefdesbrief appen? Wellicht heeft McKnight binnenkort iets over het gebruik van emoji’s in relatie tot je persoonlijkheid te zeggen.

Onbewuste actie

Total
1
Share