Deze 10 succesvolle mannen werden pas na hun 40ste miljonair

CREDITS: Bigstock

Financiële onafhankelijkheid is de droom van iedereen. Nooit meer na hoeven denken over geld zal het leven een stuk gemakkelijker maken. We hebben allemaal dromen en doelen, alleen niet iedereen lukt het om te toveren in werkelijkheid. Maar je moet nooit opgeven. Hard work pays off vooral in de tijd waarin we nu leven. Er zijn nog nooit zoveel ondernemingen als nu geweest, en starten met beleggen is de normaalste zaak van de wereld. Wellicht ben jij wel de volgende miljonair!

Deze 10 succesvolle mannen werden pas na hun 40ste miljonair

Vaak hebben we het idee dat miljonairs al vroeg bravoure maakten in hun industrie. Toch blijkt niks minder waar en zijn er genoeg laatbloeiers. Nooit opgeven, dat is the message van succesvolle mensen die pas na hun 40e miljonair werden. Er gaan genoeg teleurstellingen, afwijzingen en kutbaantjes aan vooraf. We hebben een lijst gemaakt met succesvolle mannen die pas na hun 40e miljonair werden. Zoals er altijd gezegd wordt: beter laat dan nooit.

Samuel L Jackson

Wellicht ken je hem van een paar films, Samuel L Jackson. Hij is niet weg te denken uit de filmwereld. Maar vroeger was dat wel anders. Hij had altijd kleine rollen en had nooit het succes wat hij voor ogen had. Tot hij een rol kreeg in Spike Lee’s film Jungle Fever. In 1991 kwam de film uit en Samuel L Jackson had een award winning role. Vervolgens kwam de ene rol na de andere.

Henry Ford

Misschien ken je hem wel, Henry Ford. Niet bekend? Dan ken je misschien wel de auto’s met een logo waar Ford opstaat. Jawel, die auto’s zijn het erfgoed van niemand minder dan Henry Ford zelf. Henry was 45 toen hij de revolutionaire Model T auto op de markt bracht in 1908. Hierna heeft hij niet meer omgekeken naar het verleden. De toekomst was nu en daarna volgden vele lucratieve jaren.

Jack Cover

De man van de taser was jarenlang een wetenschapper voor instituties zoals NASA en IBM. Op zijn 50ste werd hij een absoluut succes. Hij vond namelijk in 1970 het stroomstootwapen uit, ook wel bekend als de taser. Vanaf toen kon Jack Cover rentenieren en door het leven als een miljonair.

Ray Kroc

Sommige mensen duwen dagelijks een burgertje binnen van McDonalds. Ray Kroc verkocht jaren een milkshake-machine aan fast-food ketens. Toen Ray de keten McDonalds leerde kennen was er geen weg meer terug. Op zijn 52ste begon hij voor McDonalds te werken en maakte hij het bedrijf ’s werelds grootste fast-food franchise. Wil je weten hoe hij dit allemaal voor elkaar heeft gekregen? Check dan gelijk even de film The Founder op Netflix.

Harland Sanders

Nog een ondernemer die niet vies was van fast-food. Harland stond namelijk bekend als ”Colonel Sanders” en richtte Kentucky Fried Chicken op. Op 62-jarige leeftijd maakte hij er een franchise van. Twaalf jaar later verkocht hij de franchise voor 2 miljoen dollar.

Taikichio Mori

Taikichio was een academicus en besloot op zijn 51ste om een vastgoed investeerder te worden. Na jaren sparen kon hij nu eens goed investeren. Hij richtte de Mori Building Company op en werd de rijkste man ter wereld in 1992. Door zijn briljante investeringen werd hij in zijn prime geschat op een net worth van 13 miljard dollar.

Rodney Dangerfield

Rodney werd herkend als een legendarische komediant. Dit ging niet zonder slag of stoot. Hij bleef werken en het woord stoppen kwam niet voor in zijn vocabulaire. Rodney Dangerfield bleef het proberen en uiteindelijk brak hij door op zijn 46ste. Hij mocht optreden bij de The Ed Sullivan Show en dat werd een absolute hit. Al snel volgden nieuwe optredens en kon hij zich al gauw een miljonair noemen.

Sam Walton

Sam heeft het nooit echt slecht gehad en werkte al jaren in de retail-management met enige succes. Maar op zijn 44ste begon hij pas echt te cashen. In 1962 introduceerde hij Wal-Mart aan de wereld, een supermarktketen met een bizar groot assortiment. Je kan er van alles kopen, van een watermeloen tot geweren. Een laatbloeier die 30 jaar van zijn rijkdom heeft kunnen genieten. In 1992 overleed Sam Walton.

Stan Lee

De grote man achter Iron Man, Spiderman en The Avengers. Op zijn 39ste had hij zijn eerste hit met zijn stripboek ”The Fantastic Four”. Een beetje laat, maar de jaren erop volgden het legendarische Marvel Universe met iconische karakters zoals Spider-Men en X-men. Hierna volgden gouden jaren voor Stan Lee. The rest is history.

Jack Ma

Je hebt vast wel gehoord over Alibaba, de online webshop met een gala aan producten. Spotgoedkoop en heeft werkelijk waar alles in huis. Jack Ma begon eigenlijk eind 30 pas succesvol te worden. Maar zijn verhaal is toch wel iets unieks. Hij is het ultieme voorbeeld om niet op te geven. Jack Ma verdiende voor zijn doorbraak namelijk bizar weinig als Engels leraar. Hij werd zelfs niet aangenomen bij KFC en nu kan hij alles kopen wat hij wil met zijn net worth van 25 miljard.