Manifesteren: bruikbaar fenomeen of hoopvolle mythe?

CREDITS: Screenshot The Gentlemen

Over twee jaar ben ik multimiljonair. En nu ik dit heb gezegd kan ik lekker de handjes laten wapperen want de rest van het werk fix ik gewoon door te manifesteren. Of werkt het toch niet helemaal zo?

Manifesteren is meer dan de kaarsjes uitblazen

Een inkoppertje natuurlijk, maar we kunnen alvast spoilen dat manifestatie niet zo werkt. Het is meer alsof je een wens doet, maar in plaats van kaarsjes uit te blazen, gebruik je je eigen geest om het te laten gebeuren. Of nou ja, zo zou het in ieder geval moeten werken. In dit artikel checken wij of dat daadwerkelijk het geval is of dat manifestatie eerder een hoopvolle mythe is.

sekte
Foto: Bigstock

Wet van de aantrekkingskracht

De rode draad van manifestatie is eigenlijk de wet van de aantrekkingskracht. Klinkt misschien heel spiritueel, maar het is best cool. De wet van aantrekking is eigenlijk gebaseerd op het concept dat mensen hetgeen kunnen aantrekken waar ze hun aandacht en energie op richten. Positieve of negatieve gedachten beïnvloeden zodoende dus eigenlijk de werkelijkheid van een persoon, en dat gaat voor eigenlijk alles op waar je aan kunt denken: relaties, gezondheid, financiën en algemeen welzijn. Het is dus niet zozeer dat je iets kan wensen en dan de voetjes omhoog kan houden, nee, je moet echt je volledige energie en aandacht erop richten. Dan is het misschien mogelijk.

Hoe werkt manifesteren precies?

Met deze kennis in je koppie kan je natuurlijk stappen maken. Om het echt zelf te gebruiken, moet je eerst duidelijk hebben waar je precies je aandacht en energie op wil vestigen. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een visualisatiebord, affirmaties of gewoon volledig focussen op positieve gedachten en emoties. Het is ook van enorm belang om actie te ondernemen in de richting van je doelen en open te staan voor kansen en mogelijkheden die zich voordoen. Alles wat je doet, moet eigenlijk gericht zijn op dat ene doel dat je voor ogen hebt. Dan kom je er van zelf wel.

Wanneer werkt manifesteren niet?

Oké, manifestatie is dus geen garantie voor succes maar het kan je wel enorm helpen. Sommige reden waarom manifestatie bij jou niet werkt, is bijvoorbeeld omdat je te dealen hebt met persoonlijke omstandigheden die negatieve gevoelens brengen. Dat komt je manifestatie in ieder geval niet ten goede. Sterker nog, 72% van onze gedachten zijn negatief. Daarom is manifestatie eigenlijk lastiger dan je vooraf denkt, omdat je die balans moet zien te overbruggen naar merendeel positieve gedachten. En dat kost heel veel werk van je brein.

De conclusie

Al met al moeten we concluderen dat manifestatie een heel bruikbaar iets kan zijn. Met de nadruk op kan. Je kan er namelijk ook helemaal niks aan hebben. Het gaat er echt om hoe toegewijd jij bent aan je doel en wat jouw perceptie precies is. In de kern is manifestatie gewoon onze eigen werkelijkheid creëeren, dus de enige die de conclusie kan trekken of manifesteren een bruikbaar fenomeen is of een hoopvolle mythe, dat ben jij. Probeer het maar eens uit.

Matthew McConaughey
Foto: Bigstock