Onderzoek wijst uit: je kan echt niet zonder je vrienden

newsJij wist natuurlijk allang dat dat je je vrienden écht nodig hebt. Eens in de zoveel tijd een met de mannen bij elkaar komen voor een echte mannenavond met een lekker biertje erbij. Goed nieuws voor jou, want wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat wij altijd al dachten: je kan niet zonder je vrienden.

Persoonlijke ontwikkeling

Volgens de University of Michigan leiden goede vriendschappen namelijk naar een hogere persoonlijke ontwikkeling. Het belangrijkste aan een goede vriendschap is namelijk dat je ondersteuning krijgt. Je vrienden steunen je in wat je doet en dit gegeven zorgt ervoor dat jij je meer durft te ontwikkelen. Dankzij de steun van je vrienden zou je bijvoorbeeld eerder bereid zijn een baan te kiezen die je persoonlijke groei stimuleert. Het is zelfs zo dat als je je ondersteund voelt, je eerder voor een baan kiest waarin je je persoonlijk ontwikkelt, dan wanneer je een hogere financiële beloning krijgt. De steun van je vrienden maakt dat je die keuze wil en durft te maken.

Foto: Cole Hutson

Zelfvertrouwen

De steun die je ontvangt van een goede vriendschap, zorgt voor meer zelfvertrouwen. Het gevoel dat je altijd terug kan vallen op je vrienden en bij hen terecht kan wanneer er problemen zijn, maakt dat je je makkelijker durft open te stellen voor grotere uitdagingen.

Denk er maar eens na: stel je wil een carriereswitch doen, maar weet niet zeker of dit gaat lukken. De kans dat het mislukt en je uiteindelijk geen baan meer hebt, is aanwezig. Als je dan op de steun van je vrienden kan rekenen is de kans groter dat jij het aandurft.

Persoonlijke groei

Dankzij die beste maten van je maak je dus een grotere persoonlijke groei mee. Niks alleen lomp bier drinken dus, die borrels van jullie hebben een heuse therapeutische werking! Hoe meer jij je ondersteund voelt, hoe hoger de motivatie om door te groeien.

Uiteraard werkt het ook andersom, dus jij als vriend/partner/collega kan ook voor persoonlijke groei zorgen. Als jij een ondersteundende vriend bent, vergroot je de kansen voor jouw vrienden. Wees een goede vriend en ga er wat vaker op uit samen dus! En daar hoort natuurlijk een biertje bij.

Foto: Tyler Nix

 

Total
40
Share