20 Simpele tips die elke man invloedrijker maakt

‘Influencer’ en ‘social influencer’ zijn termen waar de we laatste mee doodgegooid worden. In principe gaat het om de invloed van iemand op de emoties, meningen of het gedrag van anderen. De influencer is dan de persoon die de impact veroorzaakt. Nu denk je waarschijnlijk al snel aan populaire Instagrammers of Youtubers. Maar naast bekendheid kan invloed je heel ver brengen op andere gebieden. Wat dacht je van een baan, promotie, onderhandelingen, verkopen én natuurlijk het verleiden van ze ladies. Invloed is dan de key to success. De auteur Robert Greene heeft de meedogenloze tactiek van enkele van de grootste verleiders uit de geschiedenis onderzocht. In deze 24 stappen ga je van kerel naar casanova.

Zo heb je invloed op iedereen die je maar wilt

1. Kies het juiste slachtoffer

De persoon op wie je invloed uit wilt oefenen, moet iemand zijn die openstaat voor invulling. Kies niet iemand die staat te popelen om iets voor je te doen, want diegene willen er vaak iets voor terug. Ga juist voor iemand die op een subtiele manier laat merken dat hij of zij open staat voor je. Als iemand verlegen wordt zodra jij binnenkomt, is dat een subtiele hint. Daar moet je voor gaan.

2. Creëer een gevoel van veiligheid en indirecte benadering

Als je meteen op een zakenpartner afvliegt om te vragen of hij met je in zee wilt gaan, dan kun je een invloedrijke zakenrelatie wel vergeten. Het is veel slimmer om eerst een neutrale of misschien vriendschappelijke relatie op te bouwen. Je kunt er ook voor kiezen om de persoon in kwestie niet direct te benaderen, maar juist via-via. Je moet langzaam binnendringen en dus niet met de deur in huis vallen.

invloed 02

3. Geef gemengde signalen

Zodra je de aandacht van iemand te pakken hebt, is het belangrijk om een beetje geheimzinnig te blijven. Hierdoor zal de persoon steeds weer nieuwsgierig worden. Onthul niet teveel over je achtergrond of intenties, maar blijf lekker vaag. Des te interessanter je wordt!

4. Zet jezelf neer als een verlangen

Wees niet bang om te pronken met belangrijke connecties en persoonlijke succesverhalen. Maar let op dat je daar niet in doordraait, want dan kom je meer over als een idioot. Een beetje bescheidenheid siert de mens.

5. Zorg voor behoefte en schaarste

Geef de persoon op wie je invloed uit wilt oefenen het inzicht dat de andere partij ergens niet aan voldoet en dat ze iets te kort komen. Laat zien dat het een schaarse dienst is die jij ze in ieder geval wél kunt bieden.

6. De kunst van het binnendringen

Als je té direct bent met mensen die je wilt beïnvloeden, kan dat ervoor zorgen dat ze zich tegen je keren of je verjagen. Dat moeten we niet hebben natuurlijk. Volgens Greene is het laten vallen van subtiele hints, zonder je daadwerkelijke intenties bloot te geven, de beste tactiek. Zo kun je jouw target laten denken dat hij of zij uitgaat van zijn of haar eigen initiatief.

Invloed 01

7. Kom bij de gedachtes in de buurt

Wanneer je iemands gedachten wilt lezen, is het belangrijk om dat eerst op zijn of haar eigen manier te doen. Begin door ze een spiegel voor te houden. Dan zullen ze zich voor je openstellen.

8. Creëer de verleiding

Ontdek wat de zwakte van je target is en speel daar op in. Ga opzoek naar een ideaal dat deze persoon probeert te realiseren. Laat merken dat jij ervoor kunt zorgen dat het doel bereikt wordt.

9. Houd ze in spanning

Precies op het moment dat mensen denken dat ze je kennen.. BAM! Dan kom je met een verrassing. Dat is dé manier om hun aandacht erbij te houden. Af en toe moet je ze weer nieuwsgierig maken.

invloed 03

10. Gebruik de kracht van woorden

Bij het geven van een presentatie is het slim om het publiek te prikkelen door te vertellen wat ze willen horen. Maak je argumenten overtuigend door ze op een leuke manier over te brengen.

11. Heb oog voor detail

Om geloofwaardig over te komen, moet je ervoor zorgen dat je zorgvuldige beslissingen maakt.

12. Maak je aanwezigheid positief

Je gaat niemand voor je winnen als je de alleen maar loopt te zeuren. Zorg dat je iets positiefs te bieden hebt en sfeer maakt, zodat je wordt gemist wanneer je er niet bent.

invloed 04

13. Beïnvloed door je sterktes en zwaktes goed in te zetten

In plaats van je target te overmeesteren, kun je beter je ego even opzij zetten en niet de dominante positie innemen. Hoewel dit natuurlijk tegenstrijdig is met je uiteindelijke doel, werkt het wel om iemand voor je te winnen.

14. Mix illusies met de werkelijkheid

De meeste mensen willen graag geloven in iets ongewoons. Dus probeer dat wat je wilt verkopen ietsje dramatischer te maken, maar laat het wel geloofwaardig overkomen. En ga niet liegen, want de waarheid is simpelweg een stuk makkelijker te onthouden en maakt je een betrouwbaarder persoon.

15. Isoleer je target

Mensen zijn het meest kwetsbaar als ze zijn afgesloten van alles om hen heen. Geef de ander het gevoel dat hij of zij de enige is die er toe doet.

Invloed uitoefenen

16. Bewijs jezelf

Als je target wat onzeker begint te worden en zich terugtrekt dan is het de hoogste tijd om jezelf te bewijzen. Toon je goede wil door hem of haar ergens mee te helpen.

17. Roep een herinnering op

Je target heeft waarschijnlijk eerder (zaken)relaties gehad die goed werkte. Probeer hier achter te komen en hem of haar eraan te herinneren door iets soortgelijks te doen.

18. Maak je target nieuwsgierig

Zelfs de allerbeste mensen zijn wel eens nieuwsgierig naar slechte dingen. Nu hoef je niet meteen iets te gaan doen dat verboden is, maar je kunt hem of haar wel meenemen in een proces dat top secret moet blijven.

19. Overdrijf af en toe

Je wordt minder geloofwaardig als alles wat je zegt wijst op je beoogde doel. Vul je ideeën aan en overdrijf een beetje door morele idealen te noemen. Zo lijkt je doel een stuk belangrijker dan het misschien is.

21. Gooi je looks in de strijd

Hou de ogen van je target op jouw gericht. Maak jezelf zo aantrekkelijk mogelijk. Zorg dat je goed gekleed bent, zelfvertrouwen uitstraalt en vooral; lach!

Looks

21. Mix pleasure met pain

Ben niet overdreven aardig, want dan lijkt het juist alsof je onzeker bent. Maar je moet natuurlijk wel gewoon aardig zijn. Het beste is om een mix te maken tussen complimenten, grapjes en duidelijke taal.

22. Geef je target de ruimte

Als je target aan jouw kant staat, maar inmiddels aan je gewend is dan is het tijd om een stapje terug te doen. Laat hem of haar achter jou aankomen.

23. Kom to the point

Als je target duidelijk heeft laten merken dat hij of zij geïnteresseerd is in je, maak dan je final move. Blijf er dit keer niet omheen draaien. Laat merken wat je beoogde doel is en maak het af op een natuurlijke én gedurfde manier. Nu mag het!

24. Let op de effecten achteraf

Zodra het je gelukt is om je target te beïnvloeden en je doel bereikt is, gebruik dan nog steeds af en toe een aantal van deze tactieken. Zo wordt je invloed niet maar gewoon voor lief genomen. Dat zorgt er dan weer voor dat je jezelf onvervangbaar maakt.

invloed 05

Total
1
Share