Hoe oogcontact maken in je voordeel werkt

Sommigen doen het constant, anderen durven het totaal niet: oogcontact maken. Het is bij zoveel gelegenheden belangrijk en werkt vaak in je voordeel. Mits je het goed doet natuurlijk. Hier lees je hoe je oogcontact maakt, wat het betekent en wat de voordelen zijn.

Oogcontact maken

Emoties

Oogcontact is een handige tool die je kan gebruiken in de bar én op kantoor. Het is onbewust hele belangrijke lichaamstaal. Er wordt ook vaak gezegd dat oogcontact the key is voor vertrouwen, aantrekkelijkheid en sympathie. De grootte van je pupillen veranderen door licht, drugs, medicijnen en emoties. Angst, boosheid, geluk en blijheid zijn emoties waardoor onze pupillen groter worden. Onbewust vinden we grote pupillen dan ook aantrekkelijker omdat het zoveel emoties met zich mee brengt.

Vertrouwen

Oogcontact wekt wederzijds vertrouwen op. Als je iemand recht in de ogen aan durft te kijken zien veel mensen dit als een goed teken – je vertrouwt elkaar en bent niet bang iemand recht aan te kijken. Mensen die wegkijken of geen oogcontact durven te maken worden gezien als vreemde mensen en worden niet vertrouwd.

Spiegelen

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen met elkaar praten en elkaar recht in de ogen aankijken, de pupillen dezelfde grootte aannemen, als je elkaar aardig vindt. Als de pupillen ongeveer dezelfde grote aannemen is dit een teken dat er van beide kanten belangstelling is. Door bepaalde zenuwcellen imiteren mensen elkaar en proberen we ons in te leven in een ander. Door elkaar te imiteren kunnen we ons beter inleven in de ander en voelen we ons meer verbonden. Geen verkeerde truc als je met iemand wil flirten dus!

Intelligentie

Ook op de werkvloer en tijdens sollicitaties kan oogcontact goed van pas komen. Mensen die veel oogcontact maken komen namelijk intelligenter over. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat sollicitanten die meer oogcontact maken vaker worden aangenomen! Als solliciteren zo simpel is…

Aantrekkelijkheid

Mensen die oogcontact maken worden automatisch als aantrekkelijker beschouwd. Ook al zie je een minder aantrekkelijk gezicht dat je aankijkt en een heel knap gezicht dat wegkijkt, dan nog vind je de minder aantrekkelijke persoon knapper vanwege het oogcontact. Dit bewijst dat aantrekkelijkheid over veel meer gaat dan alleen uiterlijk – het gaat om charisma, zelfverzekerdheid en vertrouwen. Oogcontact kan deze eigenschappen bevestigen.

Je lijkt intelligenter, een betrouwbaar persoon en aantrekkelijker. Alleen maar voordelen aan elkaar recht in de ogen durven aankijken dus. Let wel op dat je geen creep wordt die iemand doodstaart, dat gaat ook weer een beetje te ver. Maar ben je geïnteresseerd in iemand? Laat het diegene weten en keep your eyes focused. 

Total
16
Share