Daten als een gentleman. Zo doe je dat anno 2018!

Ben je iemand die de deur openhoud, de rekening betaalt, zijn jas in een plas water legt of zelfs de stoel aanschuift? Good on you, gentleman! Alleen wordt het anno 2018 nog wel gewaardeerd? Je wordt al snel aangezien als iemand die de zelfstandigheid van de schone dame in kwestie ondermijnd. Het is tijd voor the talk, mannen. Deze dingen kan een gentleman zonder angst voor een wall of shame sessie ondernemen.

Gentleman’s talk

Het is nu even tijd om onze ‘gentlemanliness’ op scherp te zetten. Tijd voor een paar tips over daten als een gentleman. Want of we het nu willen of niet: tijden veranderen.

1. De kleine gebaren

Het ligt misschien voor de hand en het is misschien old-fashioned, maar vergis je niet. De kleine gebaren tellen nog steeds en doen het goed bij de meeste dames. ‘Het zit hem in de kleine dingen’ is dan ook vast iets wat je vaker hoort. Maar een echte gentleman weet dan ook dat de deur openhouden allesbehalve cliché is. Daarnaast is het ook een simpel gebaar als je bijvoorbeeld je arm aanbied bij het oversteken. Dat soort kleine gebaren laten haar zien dat je een man bent waarvoor ze kan vallen. Letterlijk en figuurlijk of course. 

2. Vergeet haar jas niet

En dan bedoelen we niet dat je haar jas niet moet vergeten als je weggaat van het restaurant. De jongedame weet natuurlijk dat ze haar eigen jas niet moet vergeten. Wat je niet moet vergeten is om haar op subtiele wijze duidelijk te maken dat je haar jas wil aannemen. Het is iets uit het verleden waarvan niemand begrijpt waarom het niet meer gebeurt. Wanneer je ziet dat ze rustig haar jas aan het uitdoen is bied je subtiel aan dat je hem voor haar op hangt. Doe je dit goed, dan zit je meteen goed met je eerste indruk van de avond. Een vrouw ontvangen is en blijft een vak apart mannen.

3. Pre-order

Het lijkt iets waar je eigenlijk niet snel aan denkt. Want ze weet toch wat ze wil eten en anders kijkt ze wel op de menukaart. Dat ga je toch niet bepalen voor haar? Maar gooi dit idee niet meteen uit het raam. Sommige restaurants hebben de optie om een diner voor twee van te voren te bestellen. Maak daar gebruik van! Hoe bijzonder is het als je bij het restaurant aankomt en alles is al geregeld. Je laat ten eerste zien dat je tijd hebt gestoken in de date en ten tweede heb je meer tijd om aan haar te besteden. Forethought is foreplay, gentlemen. 

4. Neem een loopje met d’r

Je bent klaar met eten en de date zit er bijna op. Not! Wie denkt dat dit het einde van de date is heeft duidelijk niet opgelet. Alleen uit eten gaan is achterhaald en je laat er kansen mee liggen. De avond is nog jong en een optie die je kunt voorstellen is een wandeling. Na een heerlijke maaltijd is wandelen namelijk altijd goed. Daarnaast kun je zo jouw favoriete plekje van de stad laten zien. Want elke stad heeft wel een locatie waar het uitzicht on point is. Wees alleen voorbereid op een selfie..

5. Doe je huiswerk

Je bent nooit klaar met leren. Dat is iets wat sommigen onder ons regelmatig vergeten. Maar bij een eerste date ben je gewoon aan het leren! Doe dus ook je huiswerk en zie het als een assessment waarbij de juiste vragen stellen je aan een goed cijfer helpen. Het is belangrijk om van te voren te bedenken welke onderwerpen interessant zijn. Nog belangrijker is welke onderwerpen jou interessant maken. Daarnaast wil je de juiste vragen stellen aan je date. Dus een beetje info vergaren voordat het zover is kan nooit kwaad.

6. Timing

Je bent niet iemand die zich houd aan de drie dagen regel. Ben je het wel, dan kun je beter heel die regel snel uit het raam gooien. Als het echt klikt, dan moet je niet wachten met appen of bellen. Het is zelfs nog leuker als je tijdens de date een berichtje stuurt! Je moet natuurlijk ook niet té opdringerig overkomen. Dus zorg voor de juiste balans.

7. Vergeet je plu niet

Dit is een gouden regel in Nederland en je mag dit nooit meer vergeten. In ons land met het onvoorspelbare weer moet je altijd een paraplu bij de hand hebben! Want hoe leuk het ook is om over het weer te praten, niemand wil met een nat pak op zijn date verschijnen. En laat hem desnoods in de glovebox van de auto liggen of achter op je fiets. Sommige vrouwen gaan dit misschien ontkennen, maar de voorbereide man die de paraplu openklapt om haar droog te houden scoort punten. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een romantisch moment tijdens je wandeling ;-).

10. Breng haar thuis!

Het is eigenlijk het meest nette wat een man kan doen. Je loopt mee naar de deur en neemt als een gentleman afscheid. Dat betekent niet dat je als een asshole moet hinten naar een late koffie. Dat is misschien nog wel de meest cliché zin van de eeuw. Koffietje doen? Nee je loopt met haar naar de deur, je geeft een knuffel en zegt hoe leuk het was. Je kunt zelfs een kus geven als de date een groot succes was. Laat daarna de uitnodiging aan haar over, jij bent allang blij dat je een leuke date hebt gehad! En op deze manier kom je niet met je gezicht op Twitter terecht met een #metoo aan je laars. Good luck, gentleman!

Total
1
Share