Onderzoek toont aan: Emotionele mannen hebben het grootste uithoudingsvermogen

CREDITS: Tom Pumford

Jank jij elke keer weer bij de de film Lassie? Kan je de grootste woede-aanvallen krijgen wanneer je laptop niet doet wat je wil? En ben je na drie dates al smoorverliefd? Een emotionele man zijn is niet altijd even makkelijk. Emoties worden vaak gezien als iets vrouwelijks. Toch zijn er enorm veel emotionele mannen en dit blijkt helemaal niets slechts te zijn. Sterker nog: onderzoek wijst uit dat emotionele mannen meer uithoudingsvermogen hebben dan mannen die niet emotioneel zijn.

Emotionele mannen hebben het grootste uithoudingsvermogen

In een onderzoek in Verona ondergingen 237 mannelijke marathonlopers de dag voordat zij een marathon gingen lopen een psychologische test. Hierin werden zij getest op hoe emotioneel ze waren. Ze kregen een formulier met stellingen als: ‘Ik stop vaak met wat ik aan het doen ben, om na te denken over mijn gevoelens’ en moesten invullen of dit op hen van toepassing was of niet. En wat bleek? Hun emotionele intelligentie bleek de grootste indicator te zijn van hun prestaties tijdens de race. Hun emoties zeiden zelfs meer over hun prestaties dan hun eerdere ervaring en voorbereiding.

“Wat houdt zo’n emotionele intelligentie nou in?”, horen we je denken. Nou, een emotionele intelligentie zegt eigenlijk simpelweg iets over hoe je je emoties uit, verwoord en hoe je er uiteindelijk mee omgaat. De verklaring achter dit onderzoek is eigenlijk vrij logisch. Mannen die emotioneler zijn, zijn vaak toegewijder. Ze zijn dan ook eerder geneigd om alles op alles te zetten om hun doel te bereiken. Mannen die zich emotioneel vaker distantiëren hebben dit niet, zij zullen eerder opgeven omdat ze simpelweg minder gevoel bij iets hebben.

Dit onderzoek wijst maar weer uit dat het niet alleen maar om training en proteïne-shakes gaat. Je mindset is nog tien keer belangrijker wanneer je iets wil bereiken. Ben jij dus die persoon waarvan mensen altijd zeggen dat je jezelf te veel vasthoudt aan dingen? We snappen dat het vervelend is om veel emoties bij alles te hebben, maar zo zie je maar dat het helemaal niet zo verkeerd is om een gevoelig persoon te zijn. Extra bonuspuntje: veel vrouwen vinden het alleen maar chill om een emotionele man te hebben. Blijf dus vooral lekker die gevoelens uiten.

Foto: David Hellmann
Total
0
Share