Heb jij de eigenschappen om succesvol te worden?

Rijk worden. Wie wil dat nou niet? Maar is rijk in jouw ogen succesvol? Eén ding is zeker, beide termen gaan sowieso goed hand in hand en helpen elkaar. We geven je graag mee welke gezamenlijke eigenschappen miljonairs hebben. En, trek eens de conclusie voor jezelf: heb jij een van deze eigenschappen en zo nee, wat ga je er aan doen?

Jong geleerd, oud gedaan

Een van de eigenschappen die vele miljonairs met elkaar gemeen hebben, is dat ze al op zeer jonge leeftijd begonnen met geld te verdienen. Weliswaar voor fun, maar ook omdat ze al vroeg tot inzicht kwamen dat het gaaf is om om op verschillende manieren je eigen geld bij elkaar te sprokkelen. Zo verkocht Warren Buffet kauwgom aan zijn buren op zijn 6de, en Richard Branson fokte parkieten op zijn 11de om deze weer door te verkopen. Over ondernemersmentaliteit gesproken.

Je gaat altijd voor het hoogst haalbare

Was jij vroeger een student die tevreden was met een zesje? Miljonairs hebben de eigenschappen om altijd voor het hoogste te gaan. Vroeger op school al, maar ook in het zakenleven. Als je iets doet, doe het dan goed. Ze gaan niet voor een 1 miljoen, maar voor 10 miljoen.

Zakenman

Uitstel is afstel

Miljonairs hebben een gevoel voor urgentie. Ze wachten niet op de perfecte timing om te investeren of op exact het juiste moment om op de proppen te komen met een productlancering. Is het een schot in de roos geweest? Dat zien we achteraf dan wel. Ze leven in het nu, en doen alles zo snel en zo goed mogelijk. Afwachten en loeren op het juiste moment is een no-go. Start nu.

Spaar, maar vergeet niet te investeren.

Het zal je niet vreemd in de oren klinken dat de rijken zuinig zijn op hun geld. Maar wie is dat nou niet? Goed zijn in sparen is één, maar de beste manier om geld uit te geven is om te investeren.

Sta open voor anderen

Mensen die openstaan en goed luisteren naar anderen, zijn hier vaak in het voordeel. Probeer overal kansen in te zien en jezelf nooit altijd te goed te voelen om met een vreemde een gesprek aan te gaan, die misschien in aanvang niet iets voor je zou kunnen betekenen. Vaak komen de meest geniale ideeën voort uit de meest onverwachte situaties en ontmoetingen.

Business Meeting

Presteer het om onder je stand te leven

Stiekem is het wel lekker om af en toe te pronken met je leven op Instagram op Facebook. Weten we. Toch is het belangrijk om ook sober te kunnen leven. Zoals eerder gezegd is sparen en investeren belangrijk. En als je dan toch bezig bent: geef niet direct je zuurverdiende geld uit aan de nieuwste spullen, maar doe eens wat langer met je oude spullen. Blijf nog gewoon in je ‘normale’ auto rijden en blijf voorlopig nog lekker wonen waar je nu woont.

Ga met de juiste mensen om

Als je de drive hebt om snel rijk te worden, probeer dan ook met soortgelijke mensen om te gaan, die net zo gemotiveerd en positief in het leven staan als jij. En dan het liefst een nog succesvollere variant. Als je de meerderheid van je tijd besteed met mensen die in een totaal andere versnelling zitten of (erger nog) je negatief beïnvloeden met betrekking tot je grote ambities, zul je hier snel in gaan verzuren. Ga eens naar een netwerkborrel, lezing of een congres. Watch out for gold diggers!

Blijf niet hangen in het verleden

Iedereen gaat wel eens op zijn bek, maakt een blunder, of zegt nét het verkeerde op nét het verkeerde moment tegen die belangrijke persoon. En wat denk je van angst en onzekerheden? Hebben we allemaal wel eens last van. Het belangrijke is, hoe ga je hier mee om? Moffel je je zwakke punten weg, of erken je ze en ga je hier snoeihard aan werken? Blijf niet hangen in je fuck-ups die je ooit gemaakt hebt, leer er van ga door.

Doelen

Stel langetermijndoelen

Denk aan wat je wilt bereiken op lange termijn, en wat je hiervoor nodig zult hebben. Dit hoeft geen uitgebreid business plan te zijn, maar zou nog op een simpel A4tje moeten kunnen passen. Als je dit eenmaal voor je zelf helder en gekaderd hebt, kun je zaken pas echt concreet maken.

Weet waar je goed in bent

Dit betekent niet dat je niet iets nieuws zou moeten leren of extra aan je zwakheden zou moeten gaan werken. Maar waar ben je nou echt heel er goed in? En wat vind je nou heel erg leuk om te doen? Probeer voor jezelf helder te krijgen waar je veel energie van krijgt.

Wees optimistisch

Hoeveel mensen kun je in je omgeving opnoemen die vaak aan het zeuren zijn en de schuld vaak bij andere neerleggen? En hoe succesvol zijn die mensen? Succesvolle leute zeuren niet, lopen niet te klagen en vooral niet naar anderen met de vinger te wijzen.

Successful business man against a urban background

Je bent mentaal sterk

Maak je niet druk om wat andere van je vinden. Gewoon niet doen. Dit zal je alleen maar tegenhouden om je doel te bereiken. Succesvolle ondernemers gaan veelal hun eigen weg en hebben een dikke huid. Die heb je ook wel nodig, want je zal nu eenmaal te maken gaan krijgen met drukte, moeilijkheden en tegenslagen.

Probeer up-to-date te blijven

Blijf trends en actualiteiten volgen, zoals op Manify (je bent momenteel uitstekend bezig). Hoe meer informatie je hebt, hoe beter. Dus blijf jezelf ontwikkelen. Bijkomend voordeel: je bent ook nog eens een boeiender gesprekspartner.

 

Total
0
Share