De eerste indruk: zo perfectioneer je je lichaamstaal

Niet communiceren is ook communiceren. Hiermee wordt bedoeld dat je door middel van non-verbale communicatie al veel kan bereiken. Volgens lichaamstaal-expert India Ford, bestaat voor 93% al onze communicatie uit non-verbale communicatie. Zonder ook maar iets gezegd te hebben, kan er bij de eerste indruk al naar voren komen of je de ideale schoonzoon bent of niet.

Gebruik van je je lichaamstaal

In het volgende stuk wordt even goed uitgelegd hoe jij, door middel van non-verbale communicatie, een goede indruk kan achter laten. Want de eerste impressie is natuurlijk het belangrijkste.

Hand schudden

Het begint allemaal met de eerste handdruk. Geef een stevige handdruk aan de ander om te laten zien dat je een sterk karakter hebt. Nu moet je de hand niet helemaal fijnknijpen maar geef vooral geen slappe hand. Mooie middenweg, zal je toekomstige baas blij mee zijn.

Oogcontact

Ga niet zitten staren, maar nonchalant oogcontact zoeken is goed. Het laat namelijk zien dat je interesse hebt in de ander en sta je sterk in je schoenen. Wanneer je het moeilijk vindt om oogcontact te houden met de persoon tegenover je, ga dan eens kijken wat de kleur ogen van de ander is. Hiermee word je gedwongen om de ander in de ogen te kijken. Door de volle concentratie die je neerzet, lijkt het of  je alles onder controle hebt.

Gezichtsbewegingen

Knikken en lachen wanneer iemand praat, laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat je gesprekspartner te vertellen heeft.

Houding

Schouders ontspannen naar achter en zorg dat je rechtop staat. Houding zegt al ontzettend veel over je. Het zorgt ervoor dat je je zelfverzekerd voelt én overkomt. Natuurlijk zal je wat gespannen zijn maar door de juiste houding aan te nemen, zal je ook relaxter voelen én overkomen.

Armen en handen

Waar je je armen moet laten wordt altijd als moeilijk gezien. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je je armen nonchalant langs je lichaam plaatst. Op die manier neem je een open houding aan wat als een geïnteresseerde houding kan worden gezien. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om je handen stil te houden. Gebruik je handen dan om gebaren te maken waarbij je je handpalmen laat zien. Je gesprekspartner krijgt dan het gevoel dat hij of zij welkom is in jouw gezelschap.

Spiegelen

Let niet alleen op je eigen lichaamstaal. Ja, je hebt het al moeilijk genoeg met jezelf maar door het letten op de ander, kan je veel leren over wat de persoon die tegenover je zit denkt. Door te spiegelen zorgt dat er voor dat je je bindt aan je gesprekspartner. Staat hij of zij tegenover je stil, ga dan niet uitgebreide handgebaren gebruiken.

Total
7
Share