8 dingen waar zij op afknapt zonder dat je het zelf doorhebt

Onderzoeken geven aan dat aantrekkelijkheid met veel meer dingen te maken heeft dan alleen je fysieke verschijning. Sterker nog, er zijn bizar veel dingen waar een vrouw op afknapt, zonder dat een man dit door heeft. Wij hebben de grootste onbewuste afknappers voor je op een rijtje gezet, zodat jij (én wijzelf) hier in de toekomst mooi rekening mee kunnen houden.

Aantrekkelijkheid is een raar iets. Soms vind je een vrouw ontzettend aantrekkelijk, zonder specifieke reden en soms juist niet. Wetenschappers hebben verschillende onderzoeken naar gedaan naar ‘aantrekkelijkheid’. Uit deze onderzoeken zijn een aantal puntjes naar voren gekomen die vrouwen mega onaantrekkelijk vinden aan een man. Nu eens kijken hoeveel jij er al wist…

8 afknappers van de vrouw

1. Slecht in grammatica

Spelling, het blijft belangreik. Het lijkt zo simpel, maar het gaat vaker fout dan je denkt. Voor veel vrouwen is dit een grote afknapper. Uit een onderzoek is gebleken dat 75% van de 9000 respondenten iemand zouden afwijzen wanneer zij spelfouten maken in hun online datingprofiel. Het schijnt dat vrouwen hierop afknappen omdat het ongeïnteresseerd en dom overkomt. En ja ze hebben wel een punt, want als je niet eens fatsoenlijk kan spellen, wat moet je dan met zoiets gecompliceerds als een vrouw?

Het is dus belangrIJk dat je de Nederlandse taal beheerst.

2. Oud gezicht

Goed nieuws! Onderzoek toont aan dat vrouwen eerder vallen op iemand die er ouder uitziet. De babyface is nooit echt aantrekkelijk geweest, maar het is fijn om te horen dat een goede baard en kleine lachrimpeltjes gewaardeerd worden. Vrouwen zien mannen met een ouder gezicht als wijzer, meer ervaren en daarom sexy.

3. Baardhaar

De mening van vrouwen kan erg verschillen betreft baardhaar. De één heeft de kaak liever helemaal glad, de ander houdt van een zware, lange baard. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meeste vrouwen een beetje baardhaar toch aantrekkelijker vinden dan helemaal gladgeschoren. Ze gaven aan het sexy en mysterieus te vinden, mits het er verzorgd uitziet natuurlijk. Het belangrijkste is dat je baard netjes bijgehouden is en je er niet slonzig uitziet. En daarnaast: zowel aantrekkelijke als minder aantrekkelijke mannen zijn beter af met een baard, omdat het een gedeelte van het gezicht verhuld en de beholder daardoor onbewust het gezicht beter inbeeld. Handig trucje 😉

4. Tafelmanieren

Hoe je je aan tafel gedraagt, bijvoorbeeld tijdens een romantisch eerste date, heeft veel invloed op hoe aantrekkelijk je bent. Het spreekt voor zich dat je met je mond dicht eet, niet teveel smakt en je mond leegeet voor je praat. Maar denk daarbij ook aan ellebogen van tafel, de stoel voor haar naar achter schuiven en misschien wel een subtiele hand op haar hand. 

5. Minder lachen

Ja, je leest het goed. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen lachende vrouwen aantrekkelijker vinden, maar andersom niet. Vrouwen hoeven de brede glimlach van een man niet per se te zien, ze gaven zelfs aan breed lachende mannen minder aantrekkelijk te vinden. Ze vonden het aantrekkelijker wanneer mannen hun ‘trots’ lieten zien met een klein, maar ingetogen glimlachje op hun lippen. Verwarrend hè?

6. Be confident

Vrouwen hebben het meteen door wanneer mannen zich anders voordoen dan ze zijn. Hoe meer je probeert iemand anders te zijn of dingen zegt om haar te pleasen, ze zal het doorhebben. En volgens onderzoek is er voor vrouwen geen grotere afknapper dan mannen die fake zijn. Wees je zelfverzekerde zelf en je windt haar zo om je vinger.

7. Wees positief

Negativiteit is ontzettend onaantrekkelijk volgens veel vrouwen. Een man die alles negatief inziet en nergens het goede van inziet.

8. Humor

En ten slotte, gebruik alleen humor als je weet hoe je er mee om moet gaan. Slechte humor is afknapper nummer één voor veel vrouwen. Wanneer een man op een zelfverzekerde manier, met goede timing een grapje er door heen gooit, kan dit super goed werken. Maar als het mis gaat, gaat het ook gigantisch mis… Pas dus op dat je niet de irritante grappenmaker wordt.

Total
1
Share