6 Dingen die je heel snel moet opgeven voor geluk en succes!

CREDITS: Mad Men

“Het leven is een ponykamp, maar je moet wel zélf de paardjes ophangen”, zeggen ze wel eens. Of nou ja, iets in die trant. Wat ik bedoel te zeggen is: hoe nuchter je ook tegen dit alles aankijkt, we streven allemaal naar geluk. En die touwtjes heb je voornamelijk zélf in handen. Meer dan dat je zelf zou denken waarschijnlijk!

Door bepaalde elementen uit je leven te elimineren is de weg naar happiness een stuk beter begaanbaar.

Wij hebben voor je wat onderzoeken doorgespit en komen tot deze 6 overbodigheden:

1. Vervuilde mensen

Die ene vriend waar je op de basisschool zo hard mee kon lachen en die er voor je was toen je het even zwaar had op de middelbare school? Ditchen! Hij is geen klap meer aan, trekt tegenwoordig alleen maar energie uit je en het is oneerlijk om hem nog te doen laten geloven dat je het leuk met hem hebt. Naar de verjaardag van je neef, want het is tóch je neef, hè? Ah, hell no! Die guy pakte vroeger al je snoepjes af en nu zit altijd alleen maar jaloerse opmerkingen te maken omdat jij wél een fatsoenlijke baan en een lekker wijf hebt.

Puntje bij het paaltje: sommige mensen zijn je tijd en energie gewoon niet waard. Soms moet je hard zijn en mensen die er niet toe doen elimineren. Dat hoef je ze overigens zo niet te zeggen, maar het is wel handig als je het goed duidelijk maakt.

2. Roddelen en liegen

Gelukkig zijn wij mannen er sowieso niet zo van: roddelen. En dat is maar goed ook, want roddelen is het lastigste wat er is. Wat had je nou tegen wie gezegd en wie kan je nou wel en niet vertrouwen. Het is sowieso een beetje smerig als je achter een ander z’n rug om moet gaan om jezelf goed te voelen. Maar mocht je ooit de drang voelen om iets over iemand te zeggen tegen een ander, wat je niet recht in zijn/haar gezicht durft te zeggen? Don’t do it! Niet alleen zal je er later spijt van krijgen, de ander zal het ook absoluut niet gentlemen van je vinden.

Veel roddelen lijdt tot iets dat mannen wél af en toe doen: liegen. En soms is het ook nodig. Maar probeer het tot een minimum te beperken, want van liegen krijg je stress. Tegen wie had je nou ook al weer wat verteld? Dan moet je weer extra liegen om erger te voorkomen en escaleert alles uit de klauwen. Geen aanrader dus!

3. Je agenda

Wij Noord-Europeanen zijn er verknocht aan: onze agenda’s. We hebben het er constant over en ze staan bommetje vol. En dat haten we. Zeggen we. Want eigenlijk vinden we het heerlijk! Anders zouden we het niet doen toch? We hebben het zelf in de hand, remember?

Tóch staat zo’n overvolle agenda, al is het met nóg zo’n leuke dingen, ultiem geluk in de weg. True, sommige mensen worden gelukkig van enige impulsiviteit in hun leven en andere weten liever wat ze te doen staat, maar over het algemeen kan niemand goed omgaan met drukte. En veel op de planning hebben staan beheerst onze hersenen, zodat we ons niet meer kunnen focussen op het nu. Hierdoor kunnen we minder genieten van het moment en vliegt de tijd voorbij. Om vervolgens terug te kijken op een periode en geen idee te hebben wat je nou eigenlijk allemaal gedaan hebt. Wat nou de échte hoogtepunten waren.

Oké, we moeten misschien niet te veel advies aannemen van onze Zuid-Europese vrienden, maar dit is absoluut iets wat we van ze kunnen leren!

4. Iedereen het naar de zin maken

De goedzakken in deze wereld eindigen vrijwel altijd als laatst. Oneerlijk is dat, maar het is helaas zo. Je roddelt niet, je liegt niet, je bent recht voor z’n raap, maar probeert niemand te kwetsen en hebt het beste met iedereen voor. Wat? Je deelt soep uit op straat, je belt je moeder elke avond en komt ‘s nachts uit bed voor élke vriend met een probleem. Het ideale recept om gemogen te worden, toch? Jup, maar mensen gaan er misbruik van maken. Vervuilde mensen! Ze zullen je, vooral zakelijk gezien, voor het karretje proberen te spannen voor hun eigen gewin. En jij bent misschien wel te naïef om het op tijd door te hebben.

Er zal altijd wel een guy zijn die je niet gaat mogen. Je shirt is niet gestreken, je tanden staan te recht, je auto is te groot. Boeiend?

Als je te vaak bezig bent om het anderen naar de zin te maken, dan kun je jezelf uit het oog verliezen. En je komt jezelf áltijd tegen!

5. Een wrok koesteren

Moet je die gast die in een net iets te dronken bui wat rare dingen tegen je meissie heeft gezegd, na drie jaar echt nog haten? Die ‘ex’ die je in de regen liet staan met een bos bloemen, omdat ze liever met een andere (en eerlijk is eerlijk, toentertijd veel toffere) gast naar het bal ging. Moet je haar nog boos aankijken als je haar tegen komt op straat? Komop, ze was 14!?

Begrijp me goed, als mensen je écht pijn hebben gedaan dan moet je ze zeker verantwoordelijk houden voor hun acties. Maar het is echt niet erg om af en toe wat meer vergevingsgezind te zijn. Kijk naar Jezus, met hem is toch ook alles goed afgelopen?

6. Je overal voor excuseren

“Een échte vent heeft geen spijt van zijn acties” is eigenijk evenveel waar als “Een échte vent durft zijn excuses aan te bieden”. Vind hierin de juiste balans. Het misstaat je als je koppig bent, maar helemaal als je altijd maar sorry loopt te roepen. Sta achter de dingen die je doet, ook al had je het beter anders aan kunnen pakken. Denk (of zeg) in dat geval gewoon: True, je hebt gelijk. Ik had dat beter anders kunnen doen, maar op dat moment dacht ik dat ik daar het beste aan deed.” Be a man!

Je zal merken dat als je hierin een goede middenweg vindt, dat je makkelijker met jezelf leert leven. En dat maakt de weg naar succes én geluk een stuk makkelijker!

En dan kan het snel gaan. Zie je er ineens uit als deze snelle boy:

Total
12
Share