10 Simpele basistips die leiden tot meer succes

We halen natuurlijk zo veel uit het leven, als dat er mogelijk uit te halen is. We kunnen (en willen) geen ‘nee’ zeggen tegen feestjes, voor 23u naar bed werkt alleen op zondagavond en er gaat vaak net één G&T te veel in. We hebben het er maar druk mee. Met leuke dingen én met werk!

Succes

Veel mensen interpreteren ‘succesvol’ als je veel bereikt hebt met je werk, maar is dat eigenlijk wel zo? Als je een dikke carrière hebt, maar geen geluk in de liefde, ben je dan wel zo succesvol? Je kan het beter wat breder trekken: je hebt succes als je je leven goed op orde hebt. Dat je gelukkig bent met de dingen die je doet en dat al jouw prioriteiten zo veel mogelijk in harmonie langs elkaar heen lopen. Het mooie is, hierdoor voel je je goed én kun je weer beter presteren. Bijvoorbeeld op je werk, maar ook in bed. Waardoor je weer nóg gelukkiger wordt. Een zeer positieve vicieuze cirkel dus. Maar om in die cirkel terecht te komen zijn, moet je beginnen door je zo goed mogelijk te voelen. En daarvoor zijn de volgende 10 simpele basistips:

10 Simpele basistips voor succes

1. Stop met snoozen

Snoozen is voor losers. Ten eerste is het uitstelgedrag van dingen waar je geen zin hebt op zich vrij mensenlijk, maar je zou er boven moeten staan. En ten tweede zal het je lichamelijk eerder slecht doen dan goed, ondanks dat je denkt dat je die paar extra minuten nodig hebt. Het moment dat je wakker wordt van je wekker, is je slaapcyclus hoe dan ook afgebroken. Als dit al tegen het einde van de cyclus was, dan word je opgewekter wakker in vergelijking tot je nog midden in de cyclus zat. Maar afmaken is sowieso geen optie meer als je al wakker bent geworden. Je begint dan opnieuw en na enkele minuten word je weer gewekt en word je nog eerder in je slaapcyclus wakker. Ofwel, je voelt je nóg minder opgewekt.

Foto: Bigstock

2. Ontbijt

Buiten het gegeven dat ontbijt skippen erg slecht is voor je gezondheid, zo vergroot het de kans op diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht, is het ook gewoon beter voor je brein. Uit 47 afzonderlijke onderzoeken, concludeerde het Journal of the America Dietetic Association in 2005, dat je grijze massa door te ontbijten vele malen beter presteert. Zo zou je geheugen er op vooruit gaan. Altijd handig!

3. Neem een koude douche

Ondanks dat een koude douche alles behalve comfortabel is, heeft het wel enorm veel voordelen. Ten eerste, je voelt je onmiddelijk opgewekt. Het geeft een enorme kick. Maar het is ook lichamelijk goed voor je bloedcirculatie, het is goed voor je huid en haar. In ieder geval een stuk beter dan een warme douche en het verbetert je lichamelijke prestaties. Verder is het mentaal ook nog eens goed. Door jezelf aan te wennen je dagelijks bloot te stellen aan het ongemak van een koude douche, ben je beter bewapend tegen toekomstige stress.

Douchen
Foto: Bigstock

4. Stop überhaupt met het uitstellen van dingen

Het is mens-eigen om de minder leuke dingen op te stapelen. Maar er is niets ergers dan uitstelgedrag, omdat je ergens te lui voor bent. Niemand heeft iets aan luie mensen, ook jijzelf niet. Probeer minder leuke dingen meteen te doen en je merkt hoe goed het voelt als je ze kunt afstrepen.

5. Maak lijstjes en stel doelen

Afstrepen is trouwens altijd heerlijk. Niets maakt je blijer dan een volle lijst met afgestreepte taken op een vrijdag met een koud biertje in je hand. Lijstjes maken het leven sowieso makkelijker! Als er tien dingen zijn die je moet onthouden nog te doen, dan maken je hersenen overuren door ze alleen al te moeten onthouden. Als je ze opschrijft, zijn je hersenen er vanaf en kunnen die zich concentreren op het werkelijk uitvoeren van de taken. Of een keer een goede nachtrust. Veel efficiënter dus!

Foto: Breakingpic

6. Ben eerlijk (ook tegen jezelf)

Liegen is stressvol, je moet onthouden tegen wie je welk verhaal hebt opgehangen. De waarheid is makkelijker te onthouden. Plus, mensen vinden je leuker als je geen onzin verteld. Verder kan je het beste ook eerlijk zijn tegen jezelf. Als je bijvoorbeeld al een half jaar in het rood staat, is het écht tijd om wat veranderingen in je levensstijl door te voeren.

7. Verzorg jezelf goed

Als je in de spiegel kijkt en je ziet iets waar je vrolijk van wordt, dan kom je in een goede flow. Je wordt er zelfverzekerd van als je een verzorgde man ziet met een goed lichaam. Dat is pas een reden om veel te gaan sporten, gezond te eten en je goed te verzorgen. Daarnaast voel je je lichamelijk ook stukke fitter. Twee vliegen in één klap!

8. Stap uit je comfort zone

Uit je comfort zone stappen is misschien niet echt het simpelste ‘basisding’ om te doen, maar het is makkelijker dan je denkt. Je moet het gewoon doen. Het kan zo simpel zijn als eens een andere weg naar je werk pakken tot tegen dat mooie meisje bij de Starbucks praten i.p.v. alleen maar oogcontact zoeken steeds. Wat heb je te verliezen? Mocht het buiten je comfort zone op een bepaald gebied niet comfortabel genoeg zijn voor je, dan weet je dat nu toch? Hoef je nooit meer te twijfelen!

9. Ruim op

Een hele simpele tip is zorgen dat je omgeving opgeruimd is. Rommel op je bureau of in je huis zorgen voor extra (onnodige) stress en leid je af van veel belangrijkere dingen. Daarbij kost rommel opruimen veel meer tijd, dan alles steeds bijhouden. Dit geldt ook voor je computer. Te veel tabbladen openen, een onduidelijke structuur de locaties van je bestanden, een vol bureaublad, leid allemaal af.

10. Heb zo veel mogelijk sociaal contact

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat sociaal contact de hartslag is van geluk. En geluk weer leidt tot succes! Het is belangrijk dat je een bijzondere groep mensen om je heen hebt die minstens zo veel om jou geven als dat jij om hun geeft. Ben zo veel mogelijk in contact met hen en je voelt de power door je aderen stromen!

Top of the world

Total
5
Share