Te koop: het allereerste Volante-model van Aston Martin

Autoverzamelaars en -liefhebbers opgelet! Eén van de meest zeldzame, naoorlogse auto’s van Aston Martin gaat binnenkort onder de hamer. Deze Aston Martin DB6 uit 1968 is het allereerste Volante-model ooit geproduceerd en is daarmee een echt collectors item.

Aston Martin DB6

De Aston Martin DB6 wordt beschouwd als de allereerste versie van de bekende Volante-modellen van het Britse automerk. Inmiddels zijn er al heel wat varianten uitgebracht, maar door velen wordt de DB6 gezien als de ‘laatste échte Aston Martin’. De DB6 werd in 1965 gepresenteerd als de opvolger van de DB5 en was in alle opzichten net wat beter. De stijlvolle Volante DB6 is een stuk ruimer – hij heeft vier zitplaatsen – en is royaal uitgerust met lederen bekleding, tapijt en een elektrisch bedienbare kap.

aston-martin-db6-1

Volledig gerestaureerd

Dit pracht exemplaar is volledig gerestaureerd door specialisten van Aston Martin Works en RS Williams Ltd. Kosten nog moeite zijn gespaard om de auto helemaal perfect te krijgen. Al met al kostte het meer dan 120.000 dollar om de DB6 volledig te finetunen. En dat is goed gelukt, de auto ziet er weer zo goed als nieuw uit.

De auto zal volgende week geveild gaan worden in de Engelse stad Newport Pagnell. Geschat wordt dat ‘ie tussen de 830.000 en 1,1 miljoen euro gaat opleveren. Wij zien onszelf al à la James Bond wegscheuren in deze unieke klassieker!

aston-martin-db6

aston-martin-db6-2

aston-martin-db6-3

Total
1
Share