Aston Martin komt met gruwelijke motor

CREDITS: Aston Martin & Brough Superior

Aston Martin heeft de laatste jaren heel wat bijzondere en iconische auto’s op de markt gebracht, denk aan de Aston Martin Vanquish S. Maar ook bij Brough Superior weten ze hoe je bijzondere voertuigen maakt. Zij slaan nu de handen ineen voor de AMB 001. Deze track-only motorfiets combineert iconisch Aston Martin ontwerp met Brough Superior engineering.

Aston Martin x Brough Superior AMB 001: motorisch kunstwerk

De motor is een echo van beide merken die overvloeien in elkaar. De lijnen van deze motor zijn getekend met de Aston Martin penseel, terwijl de motor van Brough Superior pure elegantie uitstraalt. Deze elegantie willen beide bedrijven overbrengen op een niveau wat je normaal niet ziet bij dit soort racemotoren.

Oog voor detail

Als het gaat om details heeft de AMB 001 ze in overvloed. Zo is het dashboard voorzien van moderne graphics die de bestuurder voorziet van alle informatie over het beest. Op de carter zie je de sporen van de cnc-machine nog zitten en de vinnen rondom de turbo geven de illusie van een turbine. Ook heeft de motor onder zijn neus een spoiler die we kennen van de Aston Martin Valkyrie. Check voor alle prachtige details de foto’s!

V-twin Turbo-charged

Het monster zal worden aangedreven door een 180 pk V-twin turbo motorblok. Het is voor het eerst dat Brought een motor bouwt met een dergelijk type motor. Er is voor een turbo gekozen omdat de motor zo in een breed toerenbereik veel koppel kan genereren. De motor is met een drooggewicht van 180 kg erg licht voor het vermogen wat het motorblok naar het achterwiel doorspeelt.

De AMB 001 wordt gemaakt in de Brough Superior fabriek in Toulouse, Frankrijk. Hier zullen maar 100 exemplaren worden gemaakt met een minimum prijs van €108.000 inclusief 20% BTW. Eerste motoren zullen geleverd worden in het vierde kwartaal van 2020. Doe ons er eentje!