De Aston Martin Valhalla wordt de sterkste van allemaal

CREDITS: Aston Martin

De Aston Martin Valhalla is de nieuwe hypercar van het merk waar 007 zo graag in rondrijdt. Na de Aston Martin Valkyrie en Aston Martin Valkyrie AMR Pro zal dit het derde én meest krachtige model worden. Na lang wachten geeft Aston Martin nu eindelijk meer informatie vrij over dit racemonster.

Aston Martin Valhalla hybride

Voor het eerst in meer dan 50 jaar zal Aston Martin een nieuwe motor totaal zelf gaan ontwikkelen. Geen motoren meer uit het magazijn van Mercedes of doorontwikkelingen van Ford. Een compacte zescilinder motor volledig ontwikkeld voor de Valhalla. De V6 zal worden gekoppeld aan een hybridesysteem. Wat eventueel in de toekomst zal worden uitgebreid met een plug-in hybrid variant. Met z’n 1000 pk zal deze Aston Martin niet meer bij te houden zijn.

Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin

Red Bull en Formule 1 zorgen voor kracht

Verschillende elementen, zoals de technologie in deze auto, zijn direct overgenomen van de Formule 1. Door de nauwe betrokkenheid met Red Bull Advanced Technologies zal deze Valhalla meer en meer op een F1-auto gaan lijken.

Wanneer je deze hypercar in real life wil zien shinen moet je nog even wachten. Begin 2022 staat bij ons met rood omcirkelt want dan zal de Valhalla in productie worden gebracht. Als je nou niet zo lang kunt wachten dan moet je naar de James Bond film No Time To Die kijken. Begin november komt de 25ste James Bond-film in de bios.

Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin
Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin
Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…