De beste LEGO sets voor volwassen mannen

CREDITS: LEGO

Volwassen worden is een onderdeel waar je als man nog wel eens moeite zal hebben. Dat je ouder begint te worden brengt je ook veel moois. Bijvoorbeeld een droombaan, vriendschappen die mijlpalen bereiken en je begint een leven op te bouwen met de liefde van je leven. Alleen héél af en toe wil je ook weer gewoon weer kind zijn en jezelf afsluiten van de stress op het werk. Een LEGO set voor volwassenen kan dé oplossing zijn.

Het assortiment van Lego is natuurlijk grotendeels op kinderen gericht. Wat je misschien niet wist, of wel wist maar niet aan toe durfde te geven, is dat er ook hele vette LEGO sets zijn voor volwassenen. Wij gingen op onderzoek uit en vonden de beste LEGO sets voor de volwassen man.

LEGO sets voor volwassenen

Het bouwen van een LEGO set is niet alleen fun en een goede manier van even terug naar ’toen.’ Het zijn ook nog een lastige puzzels die je laten nadenken. Daarbij kun je tijdens het bouwen ook nog je eigen ingevingen toepassen en dit stimuleert je creativiteit. Iets wat je goed kan toepassen in je dagelijkse leven en op het werk.

Dus of je nu precies de instructies van LEGO opvolgt of volledig vanuit je eigen principes gaat bouwen, is aan jou. Dit zijn volgens ons in ieder geval de beste LEGO sets voor volwassenen.

LEGO Creator Old Trafford Manchester United

Vanwege het 110-jarige bestaan van Old Trafford heeft LEGO deze speciale editie uitgebracht. De LEGO set bestaat uit zo’n 4000 steentjes en lijkt bijzonder veel op the real thing. Het miniatuur ‘Theatre of Dreams‘ is het nieuwe pronkstuk van het Deense merk. Om het visuele aspect nog aantrekkelijker te maken, maakt LEGO gebruik van stickers die je op de tribunes kan plakken.

Ook al gaat het sportief niet al te goed op dit moment, Manchester United heeft nog steeds de grootste fanbase ter wereld. Op deze manier lijkt de club hen tevreden te stellen met deze LEGO Old Trafford set voor thuis.

lego voor volwassenen
Foto: LEGO

LEGO Creator James Bond Aston Martin D85

James Bond rijdt natuurlijk in elke film die is gemaakt een dikke klassieke bak. Alleen er zijn maar weinig klassiekers die echt tegen de D85 op kunnen boksen. Op het eerste gezicht is deze LEGO set, bestaande uit 1295 blokjes, voor volwassen mannen niet heel gek, behalve dan het Aston Martin is. Echter als het aankomt op details dan is deze set wel degelijk van een ander level. Zo zit er een schietstoel in, kan het kenteken ronddraaien en kom je meerdere machinegeweren tegen.

lego volwassenen, De beste LEGO sets voor volwassen mannen
Foto: LEGO

LEGO Netflix Stranger Things – The Upside Down

Lange tijd was de serie Stranger Things het kroonjuweel van Netflix. Dit kan het zomaar weer eens opnieuw gaan worden, want seizoen 4 zit eraan te komen. LEGO heeft een belangrijk onderdeel van de serie vertaald naar een set van 2.287 blokjes. De ‘Upside Down‘ is uiterst slim: je kunt namelijk de setting omdraaien en toch blijven de poppetjes staan. De set beschikt over een aantal easter eggs uit de serie en brengt de hoofdpersonages klein maar fijn tot leven.

LEGO Ducati Panigale V4 R

Stijl, elegantie en prestatie. Zo staat de Ducati bij LEGO omschreven. Ze slaan daarmee de spijker op de kop. De LEGO Ducati Panigale V4 R ziet er fantastisch uit en lijkt qua details precies op het origineel. Het is de eerste motor in de geschiedenis van LEGO Technic met een versnellingsbak. Daardoor kan je er verschillende snelheden mee ontdekken. Daarnaast heeft de motor vering aan de voor- en achterkant en ook schijfremmen voor en achter. De klassiek rode Ducati bestaat uit 646 stenen en zal het hart van een man met een liefde voor motoren sneller laten kloppen.

lego volwassenen, De beste LEGO sets voor volwassen mannen
Foto: LEGO

LEGO Land Rover Defender

Dit replicamodel is voorzien van een 6-cilindermotor met bewegende zuigers onder de motorkap en heeft een werkende vierwielaandrijving met 3 differentiëlen. LEGO en Land Rover hebben ook veel aandacht besteed aan de binnenkant. Zo heeft de auto een gedetailleerd dashboard, een werkend stuur en zitplaatsen die naar voren kunnen worden geklapt.

Als je denkt aan Defender dan denk je aan groen. De auto en die kleur gaan hand in hand samen. Vandaar dat we blij zijn dat LEGO ook voor die kleur is gegaan. Een Defender in het blauw zou toch een andere emotie teweegbrengen. Deze wagen van 2573 stenen heeft het kleurenpalet olijfgroen-grijs-zwart. Een betere keuze hadden ze niet kunnen maken.

LEGO Land Rover Defender
Foto: LEGO

LEGO Architecture Empire State Building

We kunnen er niet omheen: de Empire State Building is een iconisch en architectonisch geweldig gebouw. De legendarische wolkenkrabber is misschien wat aan de toeristische kant, het is nog wel bruut om na te bouwen. De miniatuur versie van LEGO is angstaanjagend kloppen en is vanaf de grond af na te bouwen. Inclusief taxi’s en de straten om het gebouw heen. Voor mensen die geen genoeg van New York kunnen krijgen is dit een ware eyecatcher voor thuis.

lego volwassenen, De beste LEGO sets voor volwassen mannen
Foto: LEGO

LEGO Creator Harley-Davidson Fat Boy

Dat we in real life al fan zijn van een Harley-Davidson is in de loop der jaren wel duidelijk geworden. We hebben verschillende tests gedaan en hebben prachtige trips gemaakt. Dankzij LEGO is het mogelijk om een Harley-Davidson Fat Boy met blokjes na te bouwen. Deze LEGO set is wat lastiger dan de andere sets, maar dat laat je hopelijk niet tegenhouden. Het briljante van deze miniatuur Fat Boy zit ‘m in de kleine details én zijn allround schoonheid.

lego volwassenen, De beste LEGO sets voor volwassen mannen
Foto: LEGO