Deze 4 Aston Martins ga je zien in de nieuwe James Bond-film

CREDITS: Unsplash | Matthew Wiebe

Popcorn check. Vrienden verzamelen check. Nieuwe Bond-film check. De 25ste James Bond-film genaamd No Time To Die verschijnt 2 april op het witte doek in Nederland. Met spectaculaire stunts, mooie vrouwen, stijl en dikke auto’s is dit de film die je moet gaan zien. Aston Martin heeft als voorproefje de vier auto’s bekend gemaakt waar Daniel Craig in mag gaan scheuren.

De vier Aston Martins in No Time To Die

Aston Martin DB5

Twee klassieke Aston Martin auto’s waren al eerder te zien in James Bond films. Zo kennen we allemaal wel de Aston Martin DB5, het iconische model dat als eerste te zien was in 1964 in de film Goldfinger. Later was hij ook nog te zien in ThunderballGoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough, Skyfall, en de meest recente editie Spectre. Natuurlijk was deze auto wel met wat extra speeltjes uitgerust zoals een schietstoel, machinegeweren,  en een draaiende kentekenplaat.

aston martin james bond, Deze 4 Aston Martins ga je zien in de nieuwe James Bond-film
Foto: Bigstock

Aston Martin V8 Vantage

De Aston Martin V8 Vantage was voor het eerst te zien in 1987 in de Bond-film The Living Daylights. De V8 werd bekend vanwege zijn topsnelheid van 270 km/h. Ook deze auto is door MI6 getransformeerd in een echt wapen met raketten, lasers en een raketbooster. We zijn benieuwd welke rol deze klassieke Aston Martin gaat vertonen in de nieuwe film.

Aston Martin DBS Superleggera

De twee andere auto’s die te zien zijn in No Time To Die zijn in vergelijking met de andere modellen veel moderner. Zo is de Aston Martin DBS Superleggera in 2018 uitgebracht met 715 pk en zal ook in deze film uitgerust worden high tech equipment. We zijn ervan overtuigd dat Daniel Craig ook in deze auto alles iedereen zijn hielen gaat laten zien.

Aston Martin Valhalla

De Aston Martin Valhalla is de meest futuristische auto waar James Bond in te zien zal zijn. In samenwerking met Red Bull heeft Aston Martin deze Formule 1 geïnspireerde auto ontworpen waarvan er in totaal maar 500 exemplaren worden geproduceerd. Bond zal dan ook de eerste eigenaar worden van deze dikke auto. Met een V6 twinturbo motor en ongeveer 1000 pk zal deze Martin het paradebaardje worden van No Time To Die. Alhoewel we natuurlijk ook altijd fan blijven van de klassiekers.

Bij al deze achtervolgingen en stunts gaan er ook wel eens iets kapot. Zo was er bij de vorige Bond-film Spectre een recordbedrag van €32,4 miljoen aan gesloopte auto’s. We gokken dat dit bedrag niet veel lager uit zal gaan vallen bij de film No Time To Die.