Team Red Bull verbreekt Pit-Stop record… in Zero Gravity

Red Bull’s pit-stop in Zero Gravity verlegt grenzen

Een pit-stop in een paar seconde? Sure, geen probleem. Het Red Bull Racing team staat erom bekend banden als geen ander zo snel te kunnen vervangen. Dat was haast geen uitdaging. Een pit-stop in zero gravity? Now we’re talking. Het team van Verstappen tilt pit-stops naar een heel nieuw level met deze uitdaging. En de missie is meer dan geslaagd.

In onderstaand filmpje zie je hoe het Aston Martin Red Bull Racing team deze pit-stop uitvoert in de ruimte. Het gaat vliegensvlug en lijkt bijna een animatie filmpje. Check it out:

De behind the scenes liegen er niet om…

Het lijkt inderdaad haast sci-fi. Maar niets is minder waar. Red Bull brengt hiernaast nog een vette Behind the Scenes uit. Hierin is te zien hoe het team zich voorbereid op deze haast onmogelijke missie in de ruimte. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt.

Het team had maar één week de tijd om zich voor te bereiden op deze recordbrekende pit-stop. Zo hebben ze in ongeveer zeven vluchten naar de ruimte gemaakt met 80 momenten van Zero Gravity. Dat laatste klinkt vrij veel, maar het is ontzettend lastig om je aan te passen aan de omstandigheden van gewichtloosheid. Je komt voor hele nieuwe problemen te staan die je snel moet oplossen:

“De auto is relatief ongeschonden gebleven, maar één keer landde een crewmember met zijn hoofd op de voorvleugel. Terug in de fabriek leidde het tot nogal wat hilariteit toen ik vertelde dat ik de voorvleugel moest repareren omdat een kosmonaut een kopstoot gegeven had”

– monteur Joe Robinson

Check hier de minstens zo vette beelden in de Behind the Scenes van de pit-stop. Zoiets onmogelijks, maar het is pas de eerste stap voor het team. Zero Gravity was cool, maar de volgende keer? Hopelijk op de maan, laat Red Bull weten.