Dit zijn de vetste James Bond-auto’s ooit, inclusief de nieuwe Bond car

CREDITS: wjarek

Ter ere van de nieuwe James Bond-film No Time To Die mocht Top Gear editor Jack Rix achter het stuur kruipen van de zes meest iconische Bond-wagens. In totaal hebben zes acteurs Bond gespeeld, dus voor elke acteur is er een wagen gekozen. Ook laten ze de nieuwe Bond car even zien door middel van een sneakpeak.

Dit zijn de zes meest iconische James Bond wagens allertijden

In de video worden de zes meest iconische James Bond wagens uitgelicht en kom je allerlei interessante details te weten. Zo zien we Sean Connery’s Aston Martin DB5, George Lazenby’s Aston Martin DBS, Roger Moore’s Lotus Esprit S2, Timothy Dalton’s Aston Martin V8 Vantage, Pierce Brosnan’s BMW Z8 en Daniel Craig zijn Aston Martin DB10.

Geen Bond zonder Aston Martin

De eerste auto die we voorbij zien komen in de video is een Aston Martin DB10, die je kent uit de film Spectre uit 2015. Want wat is nou een Bond-film zonder Aston Martin. In de film is er voor totaal 32 miljoen dollar aan auto’s gesneuveld. Waaronder ook zeven van de tien DB10 wagens. Van de drie die zijn overgebleven is er eentje verkocht voor 3,2 miljoen dollar. In deze mocht Rix dan ook een rondje maken.

Sneakpeak

De volgende auto die voorbij komt is een BMW Z8 uit The World Is Not Enough. Deze auto werd uitgebracht met een 4.9 L V8 benzinemotor die 400 pk levert. Aan het einde van de video zie je ook een sneakpeak van één van de wagens die te zien zal zijn in de nieuwe film No Time To Die.

De futuristische Aston Martin Valhalla komt met een motor die speciaal voor dit model is ontworpen. De compacte zescilinder motor zal worden gekoppeld aan een hybridesysteem. Wat eventueel in de toekomst zal worden uitgebreid met een plug-in hybride. Met z’n 1000 pk zal deze Aston Martin niet meer bij te houden zijn.