Family goals: deze mini Aston Martin DB5 is bizar snel

CREDITS: The Little Car Company

Alle toekomstige geheimagenten kunnen zich verheugen: de Little Car Company en Aston Martin brengen samen een DB5 Junior op de markt. Deze op batterij werkende DB5 Junior is gemaakt op een schaal van 2/3 en bootst de welbekende DB5 tot op het detail na.

De Aston Martin DB5 Junior

Misschien is het wel de meest bekende auto ooit, de iconische Aston Martin DB5. De DB5 maakte zijn debuut in de Bond-film Goldfinger in 1964 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de wereld van iconische auto’s. Nu, meer dan 50 jaar sinds de lancering, is de DB5 opnieuw ontworpen voor het moderne tijdperk. Een tijdperk waarin kinderen liever in een mini-auto rijden dan lopen.

aston martin DB5
Foto: The Little Car Company

Net als het origineel

Een stuur van aluminium en mahoniehout, volledig leren bekleding in stijlvol zwart en een exacte replica van het Smiths instrument. Het is allemaal te vinden in deze miniversie van de DB5. Jouw kind is een ware mini-007 door het sportieve karakter dat in één lijn ligt met het origineel.

Qua tempo rijdt deze ‘snelheidsduivel’ tot bijna 50 kilometer per uur. Dat is bizar snel voor een kind, dus of het verantwoord is, is een andere vraag. Maar ja, je bent jong en je wilt wat. Daarnaast kan je met een volle batterij tot wel 30 kilometer rijden. De huiskamer heb je dus al snel uitgespeeld.

The Little Car Company zal 1.059 van deze voertuigen gaan produceren. Voor de echte auto-liefhebber een zeldzame kans om zelf deze piece of history in het bezit te kunnen hebben. Even €39.000,- aftikken en je bent ‘r. Geen geld, toch?

Foto’s: The Little Car Company

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…