Nieuwe Aston Martin V12 Speedster blaast iedereen weg

CREDITS: Aston Martin

Nadat de geruchten al een tijdje in de rondte gingen heeft Aston Martin eindelijk de foto’s vrijgegeven: dit is de nieuwe V12 Speedster. Door de open cockpit laat het design ons denken aan de jaren ’50 en ’60. De Speedster is dan ook geïnspireerd op de DB3S uit 1953 waardoor we weer verlangen naar het verleden.

Aston Martin heeft – zoals gewoonlijk – uitgepakt: in de Speedster zit een V12-motor die er maar liefst 700 pk uitperst. De motor is gemonteerd aan de voorkant, beschikt over twee turbo’s en zorgt ervoor dat je de 300 km/h haalt. Van 0 tot 100 km/h ben je in 3,5 seconden, wat 0,1 seconden sneller dan dit beestje.

Nieuwe Aston Martin V12 Speedster is een monster

De nieuwe V12 is volledig gebouwd om het race gevoel in de mens naar boven te brengen. Het nieuwe paradepaardje van Aston Martin beschikt niet eens over een voorruit, laat staan een dak. Daarom ervaar je het gevoel van het racen nog meer als je in de cockpit zit. The sound die dit monster met zich meebrengt versterkt dat alleen maar. Rijdend in de nieuwe Aston Martin denk je dat het Verstappen is die naast je rijdt. Het uitlaatsysteem zorgt namelijk voor een Formule 1-achtig geluid door het exclusieve roestvrij stalen uitlaatsysteem.

V12 Speedster
Foto: Aston Martin

Meer dan opvallend interieur

Over smaak valt niet te twisten. Je kunt het mooi vinden of niet, maar het interieur van de V12 Speedster is in ieder geval opvallend te noemen. De twee inzittenden worden namelijk van elkaar gescheiden door een ‘brug’ waardoor het nog meer doet denken aan een racewagen. Of zie het als een mooie toevoeging van je rit. Jij en je passagier kunnen extra genieten van de weg en niet met elkaar praten. Verder is het interieur spraakmakend door de straaljagers geïnspireerde details zoals rode trekbanden. Iets wat de V12 Speedster nog meer futuristisch maakt dan dat hij al was.

V12 Speedster
Foto: Aston Martin

Exclusief modelletje

Uiteindelijk zullen er slechts 88 V12 Speedster’s gemaakt worden en ben 2021 op de weg te vinden zijn. Ben maar niet bang dat je er veel gaat tegenkomen: in Nederland is de prijs minimaal €745.000,-. Before taxes.

Bij het zien van de foto’s zal je begrijpen waarom.

V12 Speedster
Foto: Aston Martin
V12 Speedster
Foto: Aston Martin
V12 Speedster
Foto: Aston Martin
V12 Speedster
Foto: Aston Martin
V12 Speedster
Foto: Aston Martin
V12 Speedster
Foto: Aston Martin
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…