De iconische James Bond DB5 wordt in herproductie genomen

CREDITS: Thibaut Nagorny

Als je aan James Bond denkt dan denk je aan Aston Martin. Onze favoriet: de bloedmooie DB5. Deze iconische auto staat al decennia’s lang bekend als dé James Bond car. Goed nieuws voor de fans van het eerste uur: de auto wordt in herproductie genomen, inclusief bijhorende Bond gadgets.

Goldfinger

De iconische DB5 werdt voor het eerst geïntroduceerd in Goldfinger (1964), waarin in Sean Connery de hoofdrol speelde. Vervolgens is de DB5 nog zes keer teruggekomen in de Bond films: Thunderball (1965),  GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) en Spectre (2015).

De Aston Martin DB5 is inmiddels al 50 jaar uit de productie, maar komt in 2020 met een comeback. Er zullen slechts 28 modellen geproduceerd worden. Waarvan er één voor Aston Martin zelf is, één voor het productie bureau van de films en één als veilingobject voor een goed doel. In totaal worden er dus 25 daadwerkelijk verkocht.

Aston Martin Goldfinger DB5 Continuation Edition

De replica’s zijn voorzien van meerdere 007-accessoires, waaronder bijvoorbeeld de draaiende kentekenplaat. Wat we nog meer aan gadgets gaan terugzien in de DB5, wordt nog even geheim gehouden. In ieder geval is bekend gemaakt dat de met Oscar bekroonde Chris Corbould verantwoordelijk is voor de gadgets in de replica’s. Chris Corbould is een special effect deskundige, die veel heeft meegewerkt aan de Bond-films.

Wil je rondrijden in deze iconische bak zul je 3,1 miljoen euro moeten neerleggen. Eén nadeel: aangezien de auto een exacte kopie is de in 1968 geproduceerd DB5’s, voldoet dit niet meer aan de verkeerseisen van nu. Hierdoor is de auto niet straatlegaal. Daarnaast wordt een draaiend kenteken ook niet in heel veel landen met dank afgenomen.

De naam luidt: Aston Martin Goldfiner DB5 Continuation Edition.

https://www.instagram.com/p/BmtF1VYnwW1/?tagged=db5
Total
1
Share