De meeste iconische auto´s die ooit op het witte doek verschenen

CREDITS: Zachi Evenor

We zijn fan van auto’s én van films. Waar we dan nog meer fan van zijn kun je waarschijnlijk al raden: iconische auto’s uit films. Sinds 1878 draaien er films en sindsdien is er onlosmakelijk verband met auto’s. James Bond trok de aandacht door de dikke Aston Martin’s waarin hij reed. En de Porsche waarin Steve McQueen reed in de cultfilm ‘Le Mans’ werd voor dan €14 miljoen verkocht. Dit zijn twee voorbeelden die we niet eens opnemen in ons lijstje met meest iconische auto’s ooit op het witte doek. Laat staan wat voor beauties er wel in voorkomen…

Meest iconische auto’s ooit op het witte doek

1. Ferrari Daytona – Miami Vice

Oké we beginnen met valsspelen want de originele Miami Vice is geen film, maar goed. Maar een ding is zeker: de Daytona uit de serie Miami Vice is een icoon. Iedereen die wel eens in Miami is geweest zal zichzelf hebben voorgesteld om over de boulevard te rijden in dit pareltje. De detective Sonny Crockett reed de Ferrari met zijn welbekende nummerplaat uit Florida: ZAQ178.

Screenshot: Miami Vice

2. Batmobile – Batman

Er zijn verschillende batmobiles, maar deze steekt er voor ons toch echt uit. Deze batmobile werd gebruikt in 1989 en wordt nog steeds zeer gewaardeerd door de fans. Zelfs een schaalmodel kost al meer dan €500. Beetje prijzig voor een op de vensterbank, maar dan heb je ook wat.

Foto: Zachi Evenor

3. DeLorean DMC-12 – Back to the Future

Is dit ‘m? De meest iconische? Door deze tijdmachine kon Marty McFly door de tijd reizen. Toentertijd werd de DeLorean gekozen door zijn futuristische uiterlijk. In de film werd de auto in 2015 omgebouwd om te kunnen vliegen, maar die eigenschap ging verloren doordat de auto werd getroffen door een bliksem. In 2017 zijn er 87 DeLorean’s omgebouwd tot ‘Back to the Future’ tijdmachines.

4. Herbie – The Love Bug

Herbie is een Volkswagen Kever met zijn eigen wil. De auto is te zijn in verschillende (eigen) films en zijn eigen serie. Zijn rijvaardigheid is meer dan goed en Herbie neemt deel aan autowedstrijden. De eerste keer dat Herbie op het witte doek verscheen was in 1969.

5. The General Lee – The Dukes of Hazzard

Deze oranje knaller is zo belangrijk in de serie dat ze de auto zelfs een eigen naam hebben gegeven. Hij is vernoemd naar Robert E. Lee: een Amerikaanse burgeroorlog-generaal. De auto is bekend vanwege zijn stunts, vooral door zijn ‘long jumps‘. Er wordt gezegd dat er in totaal zo’n 325 General Lee’s zijn gebruikt om de serie te filmen.

6. KITT – Knight Rider

Deze fictieve superauto was te zien in de serie en de bijhorende films van Knight Rider. KITT beschikt over kunstmatige intelligentie en heeft persoonlijkheid die bijna gelijk is aan een mens. De auto is nagenoeg onverwoestbaar en staat Michael Knight altijd bij in zijn missies. In 2008 kwam er een nieuwe KITT op het scherm: een Ford Mustang Shelby GT500KR.

Foto:  The Conmunity – Pop Culture Geek

7. Ford Torino – Starsky & Hutch

In de film reden Starsky en Hutch rond in een rode Ford Torino. Zei waren twee politieagenten in Zuid- Californië. De twee staan bekend om het rondscheuren door ‘Bay City’ en hun acties. De auto kreeg op zijn plaats een bijnaam: de gestreepte tomaat.

Weet jij nog meer iconische auto’s, laat het ons weten in de comments!

Foto: Signac

Total
0
Share