Gloednieuwe station van Aston Martin: Zagato Shooting Brake

Een van onze favoriete merken komt voor het eerst sinds 2004 met een luxueuze stationwagon, de Zagato Shooting Brake. Nu waren laadruimte en Aston Martin nooit echt twee termen die je in één zin zou tegenkomen, maar nu komt daar lichtelijk verandering in. Niet dat je er nu een moet aanschaffen om mee te gaan verhuizen, want het blijft een sportieve driedeurs auto. Bizar! Maar oh zo strak…

Zagato

Het Italiaanse designhuis en Aston Martin gaan al way back, met de DB4 GT Zagato van zo’n 60 jaar geleden. Maar vorig jaar sloegen de partners de handen weer ineen voor een aantal nieuwe modellen, die gebaseerd zijn op de Vanquish S. Eerder al hebben ze de Coupe, Volante en Speedster geïntroduceerd en nu dus ook de Shooting Brake, welke verwacht wordt volgende jaar op de markt te komen. De Zagato Coupe is overigens wél nu al beschikbaar.

In totaal zullen Aston Martin en Zagato 325 modellen gaan maken: 99 Coupes, 99 Volantes, 99 Shooting Brakes en 28 Speedsters.

Stationwagon

Waar merken als Maserati, Lamborghini en Bentley zich aan spuuglelijke SUV’s – oké, eerlijk is eerlijk die van Maserati is heel hard – branden, zoekt Aston Martin, net zoals Ferrari het liever wat lager bij de grond. Wat in dit geval positief en stukke stijlvoller is. True, Aston Martin komt ook met een SUV, de DBX, maar daar hebben we het liever niet over…

We hebben het namelijk over de:

Aston Martin Zagato Shooting Brake

Met een Vanquish S super grand tourer als basis zul je geen power te kort komen. Deze sportieve stationwagon zal via de achterwielen aangedreven worden door een 6L V12 met 580pk, aangesloten op een achttraps automaat. Om dit geval vooruit te krijgen heeft Zagato gebruik gemaakt van een carbon carrosserie om het gewicht enorm omlaag te brengen.

Volgens Aston Martin zijn alle Zagato modellen al compleet uitverkocht, behalve de Shooting Brake. Goed nieuws dus! Je zal er wel even een kleine 7 ton voor op moeten hoesten.

Total
0
Share