2018 Aston Martin Vanquish S

Al sinds 1913 maakt Aston Martin de meest iconische auto’s, dus ze hebben hun strepen al lang verdient. Een van de auto’s die ervoor gezorgd heeft dat ze bijzondere positie nog steeds mogen bekleden is de Vanquish. Dit in 2001 geïntroduceerde model is de opvolger van de Virage en dé GT van het Britse merk. De V12 Vanquish was dit jaar ook de officiële auto van James Bond in Die Another Day. In 2004 nam de Vanquish S het stokje over van de Vanquish en in 2007 was het de beurt aan de DBS, om als dé luxueuze GT van Aston Martin door het leven te gaan. Maar in 2018 is het merk terug met een gloednieuwe Vanquish S.

Bigger isn’t always better

Hoewel de updates op het eerste oog niet te zien zijn, borrelt er zeker wat onder de hood van Aston Martin. Letterlijk. De 6.0L V12 krijgt een ‘revised, freer-breathing intake system’. Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee wat het is, maar het zorgt wel voor een stijging in het aantal paardjes: van 565 naar 592. Dit brengt hem in 3,5 seconde naar de 100. Oké, niet zo snel als de Tesla. Maar die heeft ook geen geluid waar je kippenvel van krijgt. De topsnelheid is angstaanjagend lekker: 321 km/h. Probeer dat maar eens in je Fiatje Panda!

Wat ook nieuw is, is een 8-traps ‘Touchtronic III Transmission’ en de ‘quad-exaust’ uitlaatpijpen. Waarvan we alleen maar een nóg mooier geluid kunnen verwachten. Niet alleen de motor klinkt lekker, want de Vanquish S is ook voorzien van AMi III Infotainment systeem dat is aangesloten op een setje speakers van Bang & Olufsen.

Ik moet zeggen dat ik écht zin heb in 2017, maar wat mij betreft is het ook weer zo 2018, zodat we deze auto in het wild kunnen gaan zien!

Total
0
Share