De Alfa Romeo Stelvio is een lust voor het oog!

Dat tegenwoordig iedere autofabrikant een SUV of een cross-over in zijn gamma heeft zal je vast niet ontgaan zijn. Maar sommige SUV’s springen er gewoon uit. Door hun karakteristieke vorm of simpelweg door hun eenvoudige schoonheid. Bij de Alfa Romeo Stelvio waren het beide punten die ons aantrokken om deze week lang op de proef te stellen.

Wat vinden we er zo mooi aan?

Eigenlijk alles wel. Per ongeluk hadden we bij het ophalen de verkeerde Stelvio meegenomen. Er stonden namelijk een grijze en een rood gekleurde versie ons liefelijk aan te kijken. De grijze variant was eigenlijk voor ons bedoeld, maar per abuis hadden we de knalrode Stelvio meegenomen. En dat vonden wij helemaal niet zo erg.

Want mooi is ie zeker. De typische Alfa voorlampen en grill, die al jaren zo kenmerkend zijn in combinatie met de knalrode Alfa kleur zorgen voor een agressieve uitstraling. En dat bedoelen we als een groot compliment, want een SUV kan al snel saai en lomp ogen. Allesbehalve sexy.

Zijn er nog bijzonderheden?

Zoals we van de Italianen gewend zijn is ook weer in de Stelvio flink wat temperament gepompt. Maar liefst 280 pk’s schreeuwen om uitgelaten te worden. En dat is lang niet slecht uit een 2.0 liter blok. Zin in een stoplichtsprintje? In 5,7 seconden zit je aan de 100 km/h, wat voor een kolos van iets meer dan 1700 kilo absoluut geen schande is.

Hoe rijdt het?  

De Stelvio is gebouwd op hetzelfde platform als de Gulia. En omdat je wat hoger zit, stuurt ie wat hoekiger en zweveriger. Minder direct dan de knalscherpe Gulia. Maar goed, we zijn wat verwend. In de loop der jaren hebben wel a heel wat SUV’s mogen testen en we moeten zeggen dat de Stelvio als bochtenwonder als een van de betere uit de hoek komt.

Aanschaffen of snel doorlopen?

Het oog wil ook wat, dus wat ons betreft aanschaffen. Alfa is er weer in geslaagd om prachtige auto af te leveren. Een auto voor de liefhebber,  die fan is van een directe sturing en om bochten op de limiet te nemen. Een hele leuke auto die er ook nog eens ontzettend mooi uit ziet.

 

 

Total
8
Share