Deze elektrische supercar is een ode aan de Alfa Romeo Giulia GT uit ’65

CREDITS: Totem Automobili

Totem Automobili restaureert en modificeert klassieke Alfa Romeo’s. De allereerste creatie van Totem Automobili is een eerbetoon aan de Alfa Romeo Giulia GTA uit 1965. Zij hebben Giulia weer tot leven gebracht, but with an electric soul. Het bedrijf combineert zijn liefde voor de elegantie van de historische Italiaanse auto’s met innovatie. De eerste legende die herboren is, is de Totem GT Electric. Een klassiek model, maar wel compleet elektrisch.

Totem Automobili eert Alfa Romeo met de Totem GT Electric

De Totem GT Electric is speciaal ontworpen om de ultieme combinatie aan te bieden. Zo beschikt de auto over luxe, sportiviteit, de beste technologie en de klassieke Italiaanse stijl. Je kan de mooiste avonturen aangaan met een iconische auto uit de jaren ’60.

Totem GT Electric
Foto: Totem Automobili

Welke eigenschappen bezit de Totem GT Electric?

The future is electric en zo is de Totem GT Electric ook. De volledig gerestaureerde Alfa Romeo is nu helemaal elektrisch en handgemaakt. Hij mag dan wel elektrisch zijn, maar hij is zeker niet minder snel. Binnen 3.4 seconden kan de supercar een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken.

Hij kan rijden tot een maximum snelheid van 245 km/h. Helaas mogen we in Nederland niet harder dan 130 km/h, dus dan is 245 km/h vast wel genoeg. Met een accu van 50,4 kWh kan je omgerekend 252 kilometer rijden met een volle tank.

Een nieuw leven in geblazen

De Italianen strippen de auto in het begin van top tot teen. Ze verstevigen en modificeren het frame omdat de auto een vermogensupdate van jewelste krijgt. De ophanging van de auto is helemaal nieuw. Het krijgt dus een nieuwe look, maar blijft dichtbij het origineel staan. Het straalt pure klasse, elegantie en beauty uit. Een prachtige manier om een klassieke auto in een nieuw modern jasje te stoppen.

Foto’s: Totem Automobili