De toekomst van Alfa Romeo: Junior Zagato

CREDITS: Siddhant Jaokar

De Alfa Romeo Junior Zagato is het nieuwe concept van Alfa Romeo, en wat is het een lekker ding!

Alfa Romeo Junior Zagato

Twee Indiërs (Rishi Soman en Siddhant Jaokar) hebben de handen ineen geslagen om samen met Alfa Romeo tot een nieuw concept te komen. Nou kennen we Alfa Romeo van het sportieve Italiaanse uiterlijk, doordat het merk sinds de oprichting in 1910 betrokken is bij autoraces. Ze hebben in de afgelopen 109 jaar heel wat iconische modellen op de markt gezet waaronder de Romeo GT 1300 Junior. Hierop de Junior Zagato dan ook geïnspireerd.

Alfa Romeo GT 1300 Junior

De Alfa Romeo GT 1300 Junior was het instap model van de coupé-lijn van het automerk. Hij was voorzien van een 1290cc twin cam motor. Door dit model met een kleiner vermogen was het voor eigenaren mogelijk een Alfa te rijden en toch lagere belasting te betalen. Win Win!

Dit model werd hiermee iconisch en is nog steeds voor veel verzamelaars een natte droom! De Junior Zagato is de GT 1300 junior van de toekomst en als je goed kijkt  zie je dan ook een aantal elementen terugkomen!

Junior Zagato

Met de GT 1300 Junior als inspiratie zie je dat ook de Zagato de verfijnde voorkant heeft geërfd. De kenmerkende driehoekige grill waar Alfa zo om bekend staat, maakt ook dit concept ongetwijfeld Alfa. De velgen met de iconische vijf ogen zien we al terug in de 1997 Alfa Romero 156. Ook deze zijn meegenomen naar de toekomst in de vorm van carbon fiber velgen met ‘Pirelli P-zero’ zolen. Tot slot zorgen de led koplampen en grote gril voor een prachtig ontwerp! Als dit Alfa is voor de toekomst mogen we hele mooie dingen verwachten!

Check de foto’s:

 

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…