Alfa Romeo dropt dikke Giulia GTA en GTAm met 540 pk

CREDITS: FCA

Als een succes uit het verleden opnieuw wordt uitgebracht, staan wij vooraan in de rij. Dat is deze keer niet anders. 110 jaar na de oprichting van Alfa Romeo brengt het een legende opnieuw op de markt. De Giulia GTA is een bekende naam in de geschiedenis van de autosport en maakt nu een comeback.

Alfa Romeo dropt dikke Giulia GTA én GTAm

De nieuwe wagens van Alfa zijn geïnspireerd op de Giulia GTA uit 1965: dit bakbeest boekte wereldwijd diverse sportieve successen en werd door vele autoliefhebbers geliefd.

Giulia GTA: klassieke sportwagen met high tech materiaal

De letters GTA staan voor Gran Turismo Alleggerita. Het Italiaanse woord ‘Alleggerita‘ betekend lichter gemaakt en dat is precies wat ze hebben gedaan bij Alfa Romeo. Doordat de GTA 100 kg lichter is dan zijn voorganger veroverd hij de A2 nu nog overtuigender.

De Giulia GTA is in zijn uiterlijk en prestaties gebaseerd op de Giulia Quadrifogilo. Alleen is dit nieuwe model uitgerust met een zieke 2.9 V6 Bi-Turbo-Motor, wat zorgt voor een vermogen van 540 pk. Waardoor de auto heeft een goede gewicht/vermogensverhouding van 2,82 kg/pk heeft. Daarmee is de GTA namelijk de beste in zijn klasse. Het geoptimaliseerde Akrapovič-uitlaatsysteem wat eronder hangt maakt de Italiaanse supercar helemaal af.

Giulia GTA
Foto: FCA

Giulia GTAm: een 100% ‘street-legal’ monster

Naast de standaard – wat je standaard noemt – versie heeft Alfa Romeo ook een GTAm-variant uitgebracht. Deze bak is 100% ‘street-legal‘ en vliegt in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h. Dat je met een échte raceauto te maken hebt merk je aan de grote achtervleugel van carbon en de racestoel waar je als bestuurder in zit. Veiligheid voorop natuurlijk: je zit in vast met zespunts-veiligheidsgordels waardoor het voelt alsof je de 24 uur van Le Mans gaat rijden.

Bij het ontwerp van de Giulia GTA en GTAm is extra aandacht besteed aan de actieve aerodynamica om de downforce te vergroten. Dit is gedaan met behulp van mensen uit de Formule 1: het Sauber Engineering team heeft de auto’s mee ontworpen voor optimale prestaties.

Giulia GTA
Foto: FCA

If you snooze, you lose!

Auto’s zoals de Giulia GTA en GTAm komen niet met miljoenen versies tegelijk de fabriek uit rollen. Van de nieuwe Alfa’s zijn slechts 500 gecertificeerde en genummerde exemplaren beschikbaar. Ben je een van gelukkigen? Dan volgt er na aankoop een één-op-één verkoopproces waarbij een productspecialist je vanaf bestelling tot aflevering meeneemt in de ontwikkeling.

Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA
Foto: FCA
Giulia GTA, Alfa Romeo dropt dikke Giulia GTA en GTAm met 540 pk
Foto: FCA