10x Garderobe Essentials

Er zijn van die dingen waar je niet onderuit kan. Wat heeft een man écht nodig, als het om de inhoud van zijn kledingkast gaat? Met deze essentials zie je er altijd en immer uit als een baas!

Garderobe essentials

Naast dat het stijlvol is, is het veel slimmer om te investeren in tijdloze items die jaren mee kunnen. Een goed pak, een goede jeans, brogues, overhemden met de perfecte fit, een goed wit t-shirt.

Witte blouse

Een slim-fit wit overhemd is eentje die niet mag ontbreken. Voor vrijwel alle gelegenheden is een overhemd te dragen. Onder het pak maar ook casual met een goede jeans en sportieve schoenen. Niet te missen!

Brogues

Dit paar schoenen is het pronkstuk dat elke zichzelf respecterende man moét hebben. Onder een pak, onder een jeans, in de winter, in de zomer. Bruin of blauw. Tip uit de hoge hoed van Manify, combineer brogues met een navy pak.

Een kwaliteits t-shirt

Sommige situaties vragen om een comfortabele outfit. Zelfs als je het type bent dat altijd met een blouse de wereld overloopt, kan je best een keer een uitzondering maken. Een goed passend t-shirt onder een pak in de zomer met een paar goede brogues, dat is top. Casual friday? Ga voor een plain wit t-shirt op een raw-jeans en val op door dit te combineren met een stel goede boots.

Een pak

Duur, goedkoop.. als de items lelijk gesneden zijn maakt het allemaal niet uit. Een (op maat gemaakte) getailleerde blazer, een broek met een goede pasvorm. Het zijn items die absoluut tot de essentials behoren. Draag je vaak pakken? Zorg dan zeker voor minimaal een, twee, drie, vier (maat)pakken in huis.

Een stijlvol horloge

Een man gaat goed samen met een stijlvol, mechanisch horloge. Sterker nog: je verdient er een. Zorg dat die van jou een indruk achterlaat.

Een overjas

Oké, nu misschien niet helemaal nodig. Maar als het weer iets kouder is, kleed de overjas elke outfit op de juiste manier af. Vooral een wollen overjas geeft een gestyled tintje aan je outfit.

Credits: Lookastic

Raw denim jeans

De spijkerbroek, wij Nederlanders krijgen er geen genoeg van. Ik ga je niet vertellen dat je een spijkerbroek in je kast moet hebben hangen, want dat heeft iedereen wel. Maar kies een goede spijkerbroek, bijvoorbeeld een raw denim. Een typische tijdloze broek die alleen maar mooier wordt naarmate je ‘m langer hebt.

Een riem

Ga je casual, laat de riem dan zo veel mogelijk afwezig. Ligt je broek dan op je enkels? Kies dan een goede riem die matcht met je schoenen. Ook perfect voor formele gelegenheden. Niet omdat het mag, maar omdat het moet.

Credits: Lookastic

Vri-mi-bo schoenen

Brogues uit, effen sneakers aan. Sneakers met prints kunnen tof zijn, maar lastig te combineren. Een effen sneaker daarentegen beperkt je niet tot het dragen van een effen kleur kleding. Niet seizoen- of trendgevoelig en daarom zeker een essential.

Casual chino’s

Voor dat grijze gebied waarin de mate van formaliteit een soort van vraagteken is, bieden chino’s een oplossing. En een bedekking van de benen. Met een blazer om het wat gekleder te maken en met een goed leren jack om het geheel wat stoerder te maken.ESSENTIALS