Whiskyhuis overvallen in Parijs: €673.000,- buit gemaakt!

In Parijs zit Le Maison du Whisky dat beroemd staat om haar zeldzame collectie van oude whiskyflessen. Wat zij daar op de plank hebben staan, laat de meeste whiskyliefhebbers kwijlen. De prijzen van deze zeldzame flessen liepen dan ook aardig op, wat het op zich een zeer voor de hand liggende prooi maakt voor criminelen.

Whiskyliefhebbers

Le Maison du Whisky (LMDW) is dus beroofd. En je mag best zeggen dat dit dieven waren met een zeer dure smaak. Ze zijn via het stalen luik naar binnen gegaan en direct op de duurste flessen afgestapt. Daar openden ze hun sporttassen en wisten ze 69 flessen te bemachtigen. De boeven wisten precies waarvoor ze naar Parijs kwamen. Ze hebben een paar van de beste whisky’s uit Schotland, Ierland, Japan en de VS gejat. Het moeten dus echte whiskyliefhebbers geweest zijn…

De duurste whisky’s

Oud is duur. Dat geldt voor de meeste dranken zo, dus ook met whisky. Wat whisky nog zeldzamer maakt is de productie. Als een whisky niet meer gemaakt wordt stijgt de prijs en zeldzaamheid nog meer. Het gros van de gestolen flessen worden dus niet meer gemaakt. De 69 gestolen flessen hadden een waarde van €673.000. Dat maakt de gemiddelde prijs per fles bijna 10k. Dat is best flink! Neem bijvoorbeeld een Black Bowmore uit ’64, daar betaal je toch al snel tussen de 15 en 20k voor.

Ondanks dat willen we toch eindigen met een vrolijke noot van LMDW: een heerlijk 2017! Voor wat er nog van over is. Zelf zullen ze er inmiddels anders over denken….

Total
18
Share