De line-up van Jura Whisky: doordrenkt met Schotse eilandcultuur

CREDITS: Jura

Denk je aan whisky, dan denk je aan een ruwe zee, rotsachtige eilandjes en onmiskenbaar hardwerkende Schotten. Dat is ook wat de kleine Schotse community op Jura overbrengt in haar whisky’s.

Dit kleine eiland voor de ruwe kust heeft slechts 212 inwoners, die stuk voor stuk allemaal een steentje bijdragen aan de unieke smaak van Jura Whisky. In iedere fles proef je dan ook een stukje van de ziel en zaligheid die deze gemeenschap steekt in hun unieke whisky’s.

Welkom op Jura

Wanneer je de volgende coördinaten: 55° 50′ 1.58″ N en -5° 57′ 3.96″ W intikt op Google Maps, kom je uit op het eiland Jura. Hier vind je maar één weg en één pub waar het eiland samenkomt om te genieten van hun whisky. Die wordt gemaakt in de enige destilleerderij op het eiland. Hier ontwikkelt de whisky door het unieke micro-klimaat van het eiland zijn unieke smaak tijdens het rijpen.

Jura Whisky Distillery - MANIFY
Foto: Jura

Community based sinds 1810

In 1810 werd op Jura een simpele destilleerderij gebouwd en in gebruikgenomen. Zo’n 153 jaar later, in 1963, werd-ie volledig vernieuwd, uitgebreid en heruitgevonden. Het doel: de gemeenschap en het leven op Jura een nieuwe boost geven. De passie voor hun eigen whisky is zó diep geworteld, dat je het bij elke slok proeft. Zo maakt men op Jura een whisky voor ieder genietmoment. We nemen je mee in de line-up van het whiskymerk.

Jura Whisky MANIFY
Foto: Jura

Jura Bourbon Cask

De Jura Bourban Cask is de nieuwste aanwinst in de collectie van Jura. Deze single malt whisky is goudachtig en helder. Hij wordt gerijpt in Amerikaans wit eiken-vaten en beschikt over fruitige tonen van abrikoos, een vleugje peer en tonen van kaneel, cacao, vanille en kokos. Een whisky waarvan je geniet met vrienden en familie.

Jura Bourbon Cask MANIFY
Foto: Jura

Jura Rum Cask

Soepel, zoet en toch licht rokerig van karakter, dat is de Rum Cask van Jura. De whisky is zacht en levendig, met hints van vanille, karamel en kokos door de rijping in de Caribische rum-vaten.

Jura 10 Year Old

Dit is de echte all rounder. Een whisky vol kruiden en een zoete ondertoon. Door de rijping in ex bourbon-vaten en de finisching touch in Oloroso Sherry-vaten uit Jerez ontstaat een zoete, soepele whisky met aroma’s van pure chocolade en vanille.

Jura Whisky
Foto: Jura

Jura 12 Year Old

Jura op zijn krachtigst. De bourbon-rijping wordt gevolgd door een ageing in olorosso-sherry-vaten zorgen voor een honingachtige zoetheid in combinatie met tonen van kruiden, banaan en citrus. Perfect voor bij het kampvuur met de boys.

Jura Whisky 12 year MANIFY
Foto: Jura

Jura Seven Wood

Wat krijg je als je whisky rijpt in zeven verschillen eikenhouten-vaten? Een aromatische single malt met hints van koffie, gember en melkchocolade. Gevolgd door tonen van perzik, zoethout en sinaasappel. Een echte whisky met een uitgesproken karakter en bomvol smaak.

Jura 18 Year Old

Natuurlijk heeft Jura ook een 18 jaar oude whisky. Het eerste deel van zijn rijping is in bourban-vaten om vervolgens af te rijpen in Premier Grand Cru Classé Bordeaux-vaten. Een whisky die rijk is aan smaak en volzit met donkere aroma’s van chocolade, kaneel in combinatie met rood en zwart fruit.

Hier kun je de volledige line-up van Jura Whisky bestellen én nog meer te weten komen over het bijzondere verhaal.

Jura Sevenwood MANIFY
Foto: Jura
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jura Whisky.
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…