Renovo en Glenmorangie maken fiets van oude whiskyvaten

Als een fietsfabrikant en een Schots whiskyhuis samenwerken, dan weet je dat het legendarisch is. Laten we het resultaat de whiskyfiets noemen. En het resultaat mag er zeer zeker wezen: een robuuste, maar toch stijlvolle en elegante fiets.

Het klinkt misschien als een misleidende titel, maar de fiets is volledig gemaakt door de fietsfabrikant Renovo, van het hardhout uit de whiskytonnen van het Schotse whiskyhuis Glenmorangie. Collaboration van de bovenste plank, zullen we maar zeggen.

whiskyfiets-3
Foto: Renovo Hardwood Bicycles

Stijlvolle whiskyfiets

De samenwerking

De tweewieler heeft iets elegants in het design, maar blijft toch een robuust stukje werk. De houtsoorten van Glenmorangie zijn van de hoogste kwaliteit. Uiteraard staat Glenmorangie bekend om zijn whisky (sinds 1843), maar het hout speelt hier even de grootste rol. Door de hoge kwaliteit houtsoort zag Renovo namelijk het licht en zag kansen om een toffe fiets in elkaar te zetten.

whiskyfiets-2
Foto: Renovo Hardwood Bicycles

Renovo

De fietsfabrikant maakt enkel houten fietsen en hier sloot het unieke hout van het whiskyhuis uiteraard bij aan. De whisky wordt maar twee keer in de houten vaten opgeslagen, wat de vaten uniek maakt. Het succesvolle ontwerp is ook gebaseerd op de vorm van de vaten en ziet er erg fraai uit.

De fietsen kunnen ook met wielen van 40 millimeter aangeleverd worden, waardoor je ook avontuurlijke routes kan trotseren. Doordat de fietsen handgemaakt zijn, waarbij het proces twintig uur duurt, komen ze met een flink prijskaartje. Voor € 1.500 kan je de fraaie fiets aan je collectie toevoegen.

whiskyfiets-8

Total
0
Share