Kogelvrije whiskykluis: zo weet je zeker dat je pareltjes bewaard blijven

CREDITS: Whiskey Vault

Het kan een ware hobby zijn, het uitzoeken van en investeren in top notch whisky’s. En laten er  talloze soorten en smaken zijn, een whiskyliefhebber kan dus écht zijn hart ophalen in deze wereld. Veel goede whisky’s hebben nu eenmaal een prijskaartje. Er zijn dan ook genoeg mannen onder ons die het niet erg vinden om te investeren in de geweldige smaaksensaties die dit gouden drankje met zich mee kan brengen. Maar als je flink wat geld hebt geïnvesteerd in je whiskycollectie, wil je deze natuurlijk wel op een veilige én toffe manier displayen. Dat kan nu, dankzij de whiskykluis van Whisky Vault.

Whisky Vault creëert een kogelvrije whiskykluis

Het kan nog al een struggle zijn, lijkt ons. Als je voor duizenden euro’s aan whisky in de kast hebt staan, is het toch tricky wanneer je ‘s nachts naar bed gaat en ze onbeschermd achterlaat, of wanneer je een grote groep mensen over de vloer hebt. Behoorlijk zuur als er iets mee gebeurt. Voor de echte liefhebber is er daarom nu de whiskykluis: en deze kluis wil jij als fanatieke whiskyverzamelaar zéker in huis hebben. Er hangt natuurlijk, zoals bij alle goede dingen, een prijskaartje aan. Maar dan heb je ook wat.

De kluizen van Whiskey Vault zijn niet niks: ze zijn met de hand gemaakt van top notch materialen. We spraken met Todd Lawrence, de uitvinder en tevens ook maker van de whiskykluis. Hij vertelde ons dat hij zelf een grote liefhebber van whisky was en er origineel een maakte voor in zijn kantoor. Steeds meer vrienden benaderden hem echter. Hij zag hoe goed de kluis aansloeg onder whisky verzamelaars die op zoek waren voor een veilige plek om hun collectie te showen, zonder zich druk te maken over flessen die verdwijnen of per ongeluk geopend worden door dronken vrienden. Wat kennelijk nét een paar keer te vaak zou gebeuren.

De whiskykluis is handgemaakt van een stalen plaat constructie, en heeft een echte kluisdeur met arreteerbouten. De kluizen hebben een UL gecertificeerd La Gard elektronisch lock-systeem. Ze zijn limited edition en hebben allemaal een uniek nummer. Ze worden dan ook op maat gemaakt. Maar het kersje op de taart is toch wel het kogelvrije raam, mochten zaken écht uit de hand lopen en het leven van je whiskycollectie aan een zijden draadje hangen. Met dit ding ben jij op alles voorbereid. De look van de whiskykluis is luxueus en stijlvol dankzij het gebruik van authentieke materialen. Zeker een must have voor de grote whiskyfan: veel toffer kun je je whiskycollectie niet opbergen lijkt ons.

Foto’s: Whisky Vault

 

Total
13
Share